Mehevä porkkanakakku
Porkkanakakku on yksi suosikeistani, harmittavan usein kuorrutetta on liian vähän tai pohja ei maistu siltä kuin sen minusta kuuluisi. Luottoreseptilläni saan aina kuohkean, maukkaan kakkupohjan, joka peittyy paksuun, täyteläiseen kuorrutteeseen. Käytän aina Philadelphia-tuorejuustoa, enkä säästele kuorrutteen määrässä. Jos et ole aikeissa puolittaa kakkua ja laittaa täytettä myös sen sisälle, voit puolittaa reseptissä tehdyn kuorrutteen määrän.
Porkkanakakku
porkkanakakku: taikina
mitä tarvitset:
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 1,5 dl auringonkukkaöljyä (oliiviöljykin käy)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl porkkanaraastetta (3-4 porkkanaa)
- 2 tl jauhettua kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Vaiheet:
1. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi tehosekoittimella.
2. Kaada vaahdon sekaan öljy ja vatkaa.
3. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, kaneli, suola, sooda ja leivinjauhe) keskenään toisessa kulhossa.
4. Sekoita jauhoseos taikinan sekaan. Lisää vasta lopuksi porkkanaraaste varovaisesti käännellen.
5. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
6. Paista porkkanakakkua 200 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute
mitä tarvitset:
- 100 grammaa voita
- 200 grammaa Philadelphia-tuorejuustoa
- 400 grammaa tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria tai tippa vanilja-aromia
- Pekaanipähkinöitä koristeluun
Vaiheet:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin.
2. Lisää joukkoon vanilja-aromi ja tomusokeri vähitellen.
3. Levitä jämäkkä kuorrute porkkanakakun päälle. Jos olet leikannut kakun kahtia, käytä puolet kuorrutteesta kakun täyttämiseen.
Herkullisia hetkiä!
Leivo myös: Vaihtoehto mokkapaloille: Kinuskituorejuustopalat