Hae
Ruokaturisti

Koko perheen nopea lounas: Tofua satay-kastikkeella

Resepti sopii myös sormiruokailijalle, kun leikkaat tofupalat sen muotoisiksi, että niistä saa hyvän otteen. Sormiruokailijat myös rakastavat dippailua, ja riisistä heille voi pyöritellä pieniä palloja. Satay-kastike on alle vuoden ikäisille liian suolainen soijan takia, joten tarjoilisin tofun heille eri dipillä, esim. Valkopapudippi tai Parsakaali-hernetahna sopii hyvin tofun kanssa.

 

Rapsakka tofu satay-kastikkeessa

 

Mitä tarvitset:

– 1 paketti kiinteää tofua kolmelle pieniruokaiselle, 2 pakettia tofua neljälle
– Riisiä paketin annostuksen mukaan

 

Satay-kastike:

– 1 dl maapähkinävoita
– 0,3 dl kookosmaitoa
– 1 rkl soijakastiketta
– 2 rkl limemehua
– 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna (myös jauhettu käy hätätilanteessa)
– Chiliä halutessasi ripaus

 

 

Oleellisinta on saada tofu paistettua rapeaksi. Usein tofua ei kuivata kunnolla, jolloin siihen ei saa kunnon paistopintaa. Siksi tofu pitäisi laittaa ihan ensiksi kuivumaan talouspaperin väliin, ja vielä pressata kahden lautasen väliin. Itse käytän usein miten SoFinen luomutofua, koska sitä myydään melkein kaikkialla ja sitä on helppo käsitellä. Tofun rapeaksi saamisesta on netissä paljon neuvoja, esim Viimeistä murua myöten-blogissa. Ja jos syöt kanaa, niin voit tietysti paistella sitä tämän ihanan, rapean tofun sijaan.

 

Vaiheet:

 

  1. Viipaloi tofu, ja aseta se talouspaperien väliin kuivumaan vähintään puoleksi tunniksi. Vaihda paperit tarvittaessa. Näin saat aidosti rapean tofun. Voit myös käyttää painoa tofujen päällä kuivatuksen aikana (katso kuva).
  2. Laita riisi keittymään ohjeiden mukaan.
  3. Valmista satay-kastike sillä aikaa kun tofu kuivuu ja riisi keittyy. Sinu ei tarvitse tehdä muuta kuin sekoittaa kaikki ainekset keskenään ja kuumentaa miedolla lämmöllä kunnes kastike on tasainen.
  4. Kun tofusta ei enää irtoa nestettä talouspaperiin, on aika maustaa se. Voit käyttää haluamasi mausteita, itse tykkään laittaa vähän Santa Marian Natural Umami tai Wasabe and Sesame -mausteseosta. Jätät vain sormiruokailijalta mausteet pois.
  5. Paista tofu kuumalla pannulla ilman öljyä. Näin saat tofusta rapeamman, voit lisätä öljyä paistamisen loppuvaiheessa tuodaksesi vielä lisärapeutta.

 

 

Syömme melko paljon riisiä, ja siksi meillä on superkätevä riisinkeitin. Aika avutonta, mutta ilman  sitä riisistä tulee joko vetistä tai se palaa pohjaan. Riisinkeitin ei paljoa maksa, ja sen avulla saat aina takuuvarmasti hyvää riisiä eikä tarvitse vahtailla sitä keittymisen aikana. Joel rakastaa riisiä ja olisi itse varmaan tyytyväinen syödessään pelkästään sitä. Hyvä kastike ja pääraaka-aine, jota siihen voi dippailla omin sormin takaa, että massuun päätyy muutakin kuin riisiä. Siksi teen usein lohen kanssa teriyaki-kastikkeen, ja tofun kanssa satay-kastikkeen.

 

Valmista tuli! 30 minuuttia meni kaiken kaikkiaan, ja ei yhtään vaikeaa vaihetta.

 

Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *