Hae
Ruokaturisti

Maailman paras guacamole

Aina kun löydän kaupasta täydellisen kypsiä avokadoja, alan ajattelemaan guacamolea. Liian usein lähden kuitenkin kaupasta pettyneenä kotiin, sillä ns. ’ready to eat’ avokadotkaan eivät maistu juuri miltään. Teemme usein mieheni kanssa iltapalaksi guacamolea tortillasipsien kanssa lasten mentyä nukkumaan.  En keksi mitään parempaa käyttöä avokadoille. Ravintoloissa en koskaan tilaa guacamolea, sillä se on usein jatkettu kermaviilillä tai pilattu jollain muulla tavalla. Kun ’Täydelliset naiset’ oli vielä jokin juttu, tein Eva Longorian reseptillä ensimmäistä kertaa itse guacamolen. Se oli aivan taivaallista, ja käyttämäni resepti on muuttunut tässä vuosien vuosien varrella vaikka juuret Longorian reseptissä ovatkin. Tässä maailman paras guacamole reseptimme muille avokadofaneille.

 

Guacamole ja itsetehty salsa sopivat hyvin leffailtaan lasten mentyä nukkumaan

 

maailman paras guacamole

 

Mitä tarvitset:

  • 6 kypsää isoa avokadoa, tai 8 pientä
  • Puolikas nippu tuoretta korianteria
  • 2 limeä
  • 1 tomaatti
  • Puolikas punasipuli
  • Ripaus chiliä ja suolaa, oman maun mukaan. Moni lisää myös valkosipulia.

 

Kaikki mukana, sitten sekoitetaan ja jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

Vaiheet:

  1. Leikkaa avokadot puoliksi, ja poista kivi. Kaiverra isolla lusikalla avokadon puolikkaat kulhoon.
  2. Purista sekaan kahden limen mehu, ja muussaa avokadot.
  3. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi, ja sekoita sekaan.
  4. Skalpeeraa tomaatti kuumassa vedessä kastamalla, jolloin saat kuoren kätevästi pois. Poista kuori ja siemenkota, ja pilko pieneksi.
  5. Pese korianteri ja silppua se pieneksi. Lisää guacamolen sekaan korianteri, chili ja suola.
  6. Sekoita hyvin, ja anna mielellään maustua jääkaapissa ainakin vartti.

 

Teemme usein myös lohitacoja, joihin guacamole sopii täydellisesti.

 

Millainen sinun lempiguacamolereseptisi on?

 

Lue myös:

2 kommenttia

  1. nillo kirjoitti:

    Syötkö ne avokaadot jo kaupassa kun tiedät etteivät ne maistu miltään jo kotimatkalla? Ohjeeni on muuten sama, mutta laitan tuoreen chilin ja mitä sipulia sattuu olemaan ja vähän mustapippuria. Oli kai pirkan ohje…

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Hehe, ei vaan lähden kaupasta pettyneenä ilman avokadoja kun näen kaupassa että myös ne ”ready-to-eat” ovat raakoja ? Hyvä resepti sinullakin siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *