Hae
Ruokaturisti

Itiksen ravintolat: Uusi EATIS-ravintolamaailma avoinna

Itiksen uusi ravintolamaailma EATIS aukesi tänään 13.8. ja pääsin tutustumaan jo edellisenä iltana Itiksen uusiin ravintoloihin. Pääsimme maistelemaan uusien ravintoloiden herkkuja, vaikkei koko listoja vielä ollutkaan nähtävillä. EATIS sijaitsee kauppakeskuksen 2. kerroksessa Finnkinoa vastapäätä. Itiksessä on nyt yli 40 ravintolaa ja kahvilaa, on siis varaa valita minne menee ennen elokuvaa tai shoppailun lomassa. Itiksen ravintolat on suurilta osin tunnettujen ketjujen, mutta mukaan mahtuu myös löytöjä kuten thaimaalainen Bangcook ja vegaaninen Vegan Food.

 

Jesse Markin EATIS ravintolamaailman avajaisissa

Itiksen ravintolat: Uudet tulokkaat

 

Fire Wok

Aasialaistyylinen Fire Wok tarjoilee ruokaa Subway-tyylisesti mutta leipien sijaan kyseessä on wokki. Pääset itse valitsemaan wokin pohjan, täytteet, kasvikset ja kastikkeen. Tämän jälkeen voit katsella kun wokkisi valmistuu tai mennä pöytään odottamaan. Itse kasattava wokki on täydellinen perheen nirsoimmallekin, eikä wokkiin kyllästy sillä voit valita joka kerta erilaisen. Tällainen wok-asema oli aiemman työpaikkani lounasravintolassa teemapäivinä, ja se oli monen lemppari.

 

 

Deli Rasoi (aukeaa myöhemmin elokuussa)

Intialaista ruokaa tarjoileva ravintola Itiksestä puuttuikin. Olen matkustellut jonkin verran Intiassa työkuvioiden takia, ja kaipaan edelleen Intialaista makumaailmaa. Suomessa on todella paljon nepalilaisia ravintoloita, mutta intialaiset ovat harvassa. Deli Rasoi on myös Espoossa ja Kauniasissa. Listalta löytyy suosikkini Kadhai Paneer, jota söin Intiassa miltei päivittäin.

 

La Locanda

Välimerellinen ravintola tarjoilee pastan, risottojen ja pizzan lisäksi myös lähi-idän ruokalajeja. Listalta löytyy myös paljon kasvisruokia ja oma osionsa vegaanisille annoksille. Ketjun toinen ravintola palvelee Simonkylässä Vantaalla. Pääsin avajaisissa maistelemaan superhyvää ja raikasta salaattia ja baklavaa jälkkäriksi. Muut kehuivat myös ravintolan liha-annoksia.

 

Noodle by Biang

Noodle by Biang tarjoilee sivujensa mukaan perinteisiä pohjoiskiinalaisia annoksia. Heillä on ravintolat myös Citycenterissä ja Ainoassa Espoossa. Olen asunut Shanghaissa puoli vuotta, joten rakastan kiinalaista ruokaa. Maistoin avajaisissa ravintolan käsin valmistettuja (hand pulled) nuudeleita, jotka oli maustettu chiliöljyllä. Rakenne ja maku oli kohdillaan, eikä chilin kanssa oltu varottu yhtään.

 

Speakeasy

Koska en syö lihaa, Speakeasy ei puhuttele meidän perhettä lainkaan. Ravintola on kuitenkin monelle tuttu Tampereelta, ja nyt ravintolan legendaarisia kanansiipiä saa myös Itiksestä. Siipien lisäksi ravintola tarjoaa salaatteja, hampurilaisia ja pikkupurtavaa.

 

 

Myös Luckiefun’s Sushibuffet avaa uuden toimipisteen Itikseen. Ketjun muissa pisteissä olemmekin usein käyneet lounaalla sushibuffetissa. Lisäksi löydät EATIS ravintolamaailmasta Rax Pizzabuffet ravintolan, joka ei esittelyjä kaipaa.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Itiksen Tubeloungessa pääset tubettamaan lapsesi kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *