Hae
Ruokaturisti

Terveellinen välipala: Marja-jugurttikohokas

Teen pojille usein viikonloppuisin välipalaksi uunissa jugurttikohokkaita eri marjoilla.  Käytän marjakohokkaissa maustamatonta kreikkalaista jugurttia, kananmunaa ja raejuustoa. Terveellinen välipala, joka on silti melko tuhti ja pitää hyvin nälkää. Voit käyttää halutessasi jugurtin sijasta rahkaa. Jos syöjänä on hieman isompi lapsi, mukaan voi lisätä hieman sokeria tai käyttää maustettua jugurttia, jos hunajan tuoma makeus ei riitä. 3-vuotias Leon ei osaa vielä makeutta kaivata, ja koska hän pitää raejuustosta, niin nämä kohokkaat maistuvat oikein hyvin.

 

Mustikka-jugurttikohokas

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl raejuustoa
  • 1/2 tl Ceylon-kanelia
  • 1 rkl jauhettua mustikkaa
  • 0,5 tl hunajaa

 

 

Vaiheet:

  1. Sekoita kananmunan rakenne rikki, ja sekoita joukkoon kaikki ainekset.
  2. Kaada massa kahteen pieneen, uuninkestävään kulhoon.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kulhojen koosta riippuen. Kokeile hammastikulla onko kohokas hyytynyt, ja anna paistua vielä hetki jos  ei ole.

 

Hyvää välipalahetkeä!

Lue myös: Lasten välipalat – 5 vinkkiä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *