Hae
Nina ja minit

Raparperijuustokakku mansikoilla ja valkosuklaalla

Raparperikausi lähestyy hurjaa vauhtia. Sain viime kesänä äidiltäni raparperia, eikä perinteinen raparperipiirakka houkutellut yhtään. Niinpä loin tämän raperparimansikkajuustokakun, jossa on myös valkosuklaata taittamassa raparperin kirpeyttä.  Rakastan erilaisia juustokakkuja, eikä raparperijuustokakku tee sääntöön poikkeusta. Muistathan tehdä kakun ajoissa, sillä sen pitää antaa olla yön yli jääkaapissa.

Raparperijuustokakku mansikoilla ja valkosuklaalla (8 hengelle)

 

 

Pohja
– 150g Digestive-keksejä (10 kpl)
– 50g voita

 

Raparperimansikkahilloke
– n. 7 raparperin vartta (800 g)
– 150 g mansikoita pilkottuna
– 0,5 dl sokeria
– 1 dl hyytelösokeria
– 1 rkl voita

 

Valkosuklaatäyte
– 2 dl kuohukermaa
– 200g maustamatonta Philadelpia-tuorejuustoa
– 200g valkosuklaata
– 1tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vanilja-aromia
– 3 liivatelehteä
– 0,2 dl vettä

 

Vaiheet

1. Hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula, ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet hillokkeen ja täytteen.

2. Pese, kuori ja pilko raparperit pieneksi. Sulata 1 rkl voita kattilassa, lisää pilkotut raparperipalat ja sokerit. Keitä niin kauan, että raparperit pehmenevät jonkin verran, noin 15 min. Varo ettei seos mene vetiseksi, jos niin käy niin siivilöi neste pois. Anna hillokkeen jäähtyä hieman, ja kaada kuutioidut mansikat sekaan. Anna seoksen jäähtyä kokonaan ja tasoittele se keksipohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, ja sulata sillä aikaa paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa.

4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, vaniljasokeri, ja jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa. Sekoita.
5. Keitä vesitilkka kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon tasaisena nauhana, ja sekoita täyteseos tasaiseksi.
6. Leikkaa mansikoista siivuja, ja tue ne pystyyn irtovuoan reunoille. Kaada varovasti täyte raperperimansikkahillokkeen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli, kuitenkin vähintään kuudeksi tunniksi.
7. Irroita kakku vuoan reunoista kiertäen voiveitsellä reunaa ympäri. Irrota irtovuoan reunat ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

 

 

Hauskoja kakkukestejä!

 

Leivo myös: Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

4 kommenttia

  1. Vierailija kirjoitti:

    Juustokakut❤ Tää menee testiin, kiitos!

  2. Maarit_vaan kirjoitti:

    Hei, mikä taika on tuossa voissa raparperihillokkeessa? Resepti menee kokeiluun ehdottomasti! 🙂

    • Sormet suuhun kirjoitti:

      Kivempihan se on voissa ruskistaa aluksi raparperia kuin öljyssä 🙂 Kannattaa joo testata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *