Pikkusuolaista juhliin: Kylmäsavulohi-mascarponekipot
Rakastan näperrellä pikkusuolaista juhliin. Teen usein juhlapöytään käteviä kylmäsavulohi-tuorejuusto rieskarullia. Nuo savulohirullat loppuvat aina, ihan sama kuinka paljon extraa yrittäisin tehdä. Koska juhlissamme on usein melko sama vieraskunta, teimme viimeksi juhlituille synttäreille pieniä suolaisia kuppeja, jotka oli täytetty kylmäsavulohi-mascarponemoussella. Tein ensin moussen, ja annoin sen tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan. Täytin pienet suolaiset kipot moussella vasta varttia ennen vieraiden saapumista, jotta ne pysyvät rapeita. Käytin Ramsin Croustades -kippoja, vastaavia suolaisia kippoja myydään ainakin S-kaupoissa ja Ikeassa. Koristelin joka toisen kipon kirjolohenmädillä, mutta voit käyttää koristelussa mielikuvistustasi.
Pikkusuolaista juhliin: Kylmäsavulohicocktailpalat
Mitä tarvitset:
- 48 kpl suolaista minikuppia
- 300 g kylmäsavulohta
- 250 g mascarponejuustoa
- 200 g creme fraichea
- 1/2 kpl punasipuli, noin 75g
- 3 rkl sitruunamehua
- Ripaus mustapippuria
- 50g mätiä koristeluun
Vaiheet:
- Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa mascarpone ja creme fraiche keskenään, ja lisää lohi joukkoon.
- Hienonna punasipuli mahdollisimman pieneksi ja sekoita moussen sekaan.
- Purista joukkoon sitruunamehu ja ripaus pippuria.
- Anna moussen maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja täytä kupit vasta juuri ennen juhlia.
- Koristele kupit halutessasi esimerkiksi mädillä, punasipulilla tai syötävillä kukilla.
Hauskoja juhlia!
Kokkaa juhlapöytään myös: Välimerellinen juustopiirakka, joka loppuu juhlissa kesken ja Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä