Hae
Nina ja minit

Mustikka-avokadosalaatti: loppukesän superfoodia

Joskus on kiva tehdä ruokapöytään lisukkeeksi näyttävä salaatti varsinkin jos on illallisvieraita, ja tämä mustikka-avokadosalaatti sopii loistavasti pöytään kuin pöytään. Mustikka ja avokado sopivat todella hyvin yhteen, ja balsamico tuo avokadoon makua pyöristäen samalla mustikoiden mahdollista happamuutta. Salaatti on täynnä vitamiineja ja hyviä rasvoja – oikeaa superfoodia siis. Harmi kun suomalaisia tuoreita mustikoita on saatavilla vain niin lyhyen ajan. Mustikat sisältävät niin paljon kuitua, C- ja E-vitamiinia, että voi niitä pakastettuinakin onneksi syödä. Tähän salaattiin tosin vain tuoreilla mustikoilla on asiaa! Mustikkainen salaatti valmistuu vartissa, ja sen haastavin osuus on löytää kaupasta täydellisen kypsiä avokadoja.

 

Mustikka-avokadosalaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 pussi jäävuorisalaattia
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 dl tuoreita mustikoita
  • 200g kesäkurpitsaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl balmamietikkaa
  • Balsamicokastiketta koristeluun

 

Täydellisen kypsä avokado

 

Vaiheet:

  1. Huuhtele salaatti, mustikat, kesäkurpitsa ja myös avokadot.
  2. Kuivaa jäävuorisalaatti ja asettele se tarjoiluastian pohjalle.
  3. Raasta kesäkurpitsa raastimella, ja lisää raasteen sekaan balsamietikka ja sitruunamehu.
  4. Anna raasteen maustua viitisen minuuttia, ja kaada salaattipedille.
  5. Avaa avokadot, poista kivi ja vedä terävällä veitsellä viiltoja avokadoon. Kaavi avokadon suikaleet ruokalusikalla salaattiin mukaan, ja asettele haluamallasi tavalla.
  6. Ripottele tuoreet mustikat salaatin päälle.
  7. Koristele balsamicokastikkeella ja nauti!

 

 

Hauskoja herkutteluhetkiä!

 

Tiesitkö, että myös avokadot ja muut ilman kuoria nautittavat hedelmät tulee puhdistaa hyvin? Jos et niin kannattaa lukea: Miten hedelmät kuuluu puhdistaa torjunta-aine jäämistä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *