Mustikka-avokadosalaatti: loppukesän superfoodia
Joskus on kiva tehdä ruokapöytään lisukkeeksi näyttävä salaatti varsinkin jos on illallisvieraita, ja tämä mustikka-avokadosalaatti sopii loistavasti pöytään kuin pöytään. Mustikka ja avokado sopivat todella hyvin yhteen, ja balsamico tuo avokadoon makua pyöristäen samalla mustikoiden mahdollista happamuutta. Salaatti on täynnä vitamiineja ja hyviä rasvoja – oikeaa superfoodia siis. Harmi kun suomalaisia tuoreita mustikoita on saatavilla vain niin lyhyen ajan. Mustikat sisältävät niin paljon kuitua, C- ja E-vitamiinia, että voi niitä pakastettuinakin onneksi syödä. Tähän salaattiin tosin vain tuoreilla mustikoilla on asiaa! Mustikkainen salaatti valmistuu vartissa, ja sen haastavin osuus on löytää kaupasta täydellisen kypsiä avokadoja.
Mustikka-avokadosalaatti
Mitä tarvitset:
- 1 pussi jäävuorisalaattia
- 2 kypsää avokadoa
- 1 dl tuoreita mustikoita
- 200g kesäkurpitsaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl balmamietikkaa
- Balsamicokastiketta koristeluun
Vaiheet:
- Huuhtele salaatti, mustikat, kesäkurpitsa ja myös avokadot.
- Kuivaa jäävuorisalaatti ja asettele se tarjoiluastian pohjalle.
- Raasta kesäkurpitsa raastimella, ja lisää raasteen sekaan balsamietikka ja sitruunamehu.
- Anna raasteen maustua viitisen minuuttia, ja kaada salaattipedille.
- Avaa avokadot, poista kivi ja vedä terävällä veitsellä viiltoja avokadoon. Kaavi avokadon suikaleet ruokalusikalla salaattiin mukaan, ja asettele haluamallasi tavalla.
- Ripottele tuoreet mustikat salaatin päälle.
- Koristele balsamicokastikkeella ja nauti!
Hauskoja herkutteluhetkiä!
Tiesitkö, että myös avokadot ja muut ilman kuoria nautittavat hedelmät tulee puhdistaa hyvin? Jos et niin kannattaa lukea: Miten hedelmät kuuluu puhdistaa torjunta-aine jäämistä?