Hae
Ruokaturisti

Katuruokaa kotona: Karamelisoidut Beanit-wrapit

Olen kuullut paljon hyvää kaupan hyllyille ilmestyneestä suomalaisista Beanit-suikaleista. Nämä Härkiksen tekijöiden suikaleet on valmistettu herneproteiinista ja härkäpavuista, ja ne ovat vegaanisia. Proteiinia niissä on 24%, eli vähän enemmän kuin esimerkiksi kanassa. Halusin tehdä Beanitistä jotain taatusti koko perheelle maistuvaa, ja lopputulos oli karamelisoidut Beanit-wrapit. Voit korvata tässä reseptissä Beanitin härkiksellä, nyhtökauralla tai vaikka kanalla.

 

Beanit wrapit

 

 

Mitä tarvitset:

  • 250 g Beanit-suikaleita tai valitsemaasi korviketta tälle
  • 2 punasipulia
  • Kokonainen paprika
  • Puolikas kurkku
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • Ruoka Fraiche (veg) tai jokin Creme Fraiche tai ranskankerma
  • Guacamole
  • Tortilla-lettuja tai rullarieskoja syöjien määrän mukaan
  • 1 tl kookossokeria
  • 0,5 tl valkosipulirouhetta
  • 0,5 tl savustettua paprikaa

 

Punasipuli parhaimmillaan

 

Vaiheet:

  1. Pilko ensin paprika, kurkku ja kirsikkatomaatit sen kokoisiksi kuin haluat ne wrappisi sisällä syödä. Laita tarjoilukulhoon odottamaan.
  2. Tee guacamole lempireseptini ohjeella, tai osta kaupasta valmiina.
  3. Paista ohueksi viipaloitu punasipuli paistinpannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon 1 tl kookossokeria ja tilkka vettä. Anna sipulin karamelisoitua miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia.
  4. Paista Beanit-suikaleita sipulien seassa muutama minuutti, mausta valkosipulirouheella ja savustetulla paprikalla.
  5. Sammuta hella, ja siirrä karamelisoidut sipulit ja suikaleet tarjoiluastiaan.
  6. Vie pöytään tarjolle hapankerma, guacamole, kasvikset ja Beanit-suikaleet ottimineen.
  7. Täytä wrappisi haluamallasi tavalla ja nauti!

 

Perheen pienimmälle Beanit-wrapit tarjoiltiin avattuna

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Nyhtökauranuudelisalaatti, jonka reseptin kaikki haluavat

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *