Katuruokaa kotona: Karamelisoidut Beanit-wrapit
Olen kuullut paljon hyvää kaupan hyllyille ilmestyneestä suomalaisista Beanit-suikaleista. Nämä Härkiksen tekijöiden suikaleet on valmistettu herneproteiinista ja härkäpavuista, ja ne ovat vegaanisia. Proteiinia niissä on 24%, eli vähän enemmän kuin esimerkiksi kanassa. Halusin tehdä Beanitistä jotain taatusti koko perheelle maistuvaa, ja lopputulos oli karamelisoidut Beanit-wrapit. Voit korvata tässä reseptissä Beanitin härkiksellä, nyhtökauralla tai vaikka kanalla.
Beanit wrapit
Mitä tarvitset:
- 250 g Beanit-suikaleita tai valitsemaasi korviketta tälle
- 2 punasipulia
- Kokonainen paprika
- Puolikas kurkku
- 100 g kirsikkatomaatteja
- Ruoka Fraiche (veg) tai jokin Creme Fraiche tai ranskankerma
- Guacamole
- Tortilla-lettuja tai rullarieskoja syöjien määrän mukaan
- 1 tl kookossokeria
- 0,5 tl valkosipulirouhetta
- 0,5 tl savustettua paprikaa
Vaiheet:
- Pilko ensin paprika, kurkku ja kirsikkatomaatit sen kokoisiksi kuin haluat ne wrappisi sisällä syödä. Laita tarjoilukulhoon odottamaan.
- Tee guacamole lempireseptini ohjeella, tai osta kaupasta valmiina.
- Paista ohueksi viipaloitu punasipuli paistinpannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon 1 tl kookossokeria ja tilkka vettä. Anna sipulin karamelisoitua miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia.
- Paista Beanit-suikaleita sipulien seassa muutama minuutti, mausta valkosipulirouheella ja savustetulla paprikalla.
- Sammuta hella, ja siirrä karamelisoidut sipulit ja suikaleet tarjoiluastiaan.
- Vie pöytään tarjolle hapankerma, guacamole, kasvikset ja Beanit-suikaleet ottimineen.
- Täytä wrappisi haluamallasi tavalla ja nauti!
Hyvää ruokahalua!
Lue myös: Nyhtökauranuudelisalaatti, jonka reseptin kaikki haluavat