Hae
Ruokaturisti

Juhannus Helsingissä – menovinkit lapsiperheille

Emme ole koskaan olleet kovin innostuneita mökkijuhannuksesta, vaan vietämme lapsiperheen juhannuksen melkein poikkeuksetta Helsingissä. Voisimme hyvin ajaa koko juhannukseksi anopin mökille, mutta kolmevuotiaan ja taaperon kanssa valmisteluihin menee jo niin paljon aikaa ja vaivannäköä, että korkeintaan käymme siellä päiväsaikaan grillaamassa ja saunomassa. Millainen on juhannus Helsingissä keskikesän juhlana?

 

Juhannusjuhlat siirtolapuutarhoilla

Moni juhannusaaton ohjelma alkaa lapsiperheen näkökulmasta vähän liian myöhään, ja Seurasaaren sisäänpääsymaksu tuntuu turhan korkealta tunnin piipahtamisesta. Me olemme käyneet viime vuosina aattona  Kumpulan siirtolapuutarhan Juhannusjuhlissa. Menemme paikalle heti kun juhlat alkavat kuudelta, silloin ei ole vielä hurjan pitkää jonoa hevosajelulle, joka on Joelin Juhannuksen kohokohta. Tänä vuonna Leonkin pääsee mukaan ajelulle, ja ymmärtää myös missä mennään. Syömme iltapuuron sijaan kunnon muurinpohjaletut, ja ehdimme hyvin kahdeksaksi kotiin nukkumaan. Harmittaa toki vähän kun kokko jää näkemättä, mutta pian pojat on jo niin isoja, että pystyvät valvomaan pidempään. Kannattaa katsoa lähimmän siirtolapuutarhan järjestämät juhlat, ainakin Talissa on melko sama kokoonpano.

 

 

Ulkoilu

Jos sääennustukset pitävät tänä vuonna paikkansa, eikä ihan kauheasti sada, vietämme juhannusviikonlopun aika pitkälti ulkona. Saatamme käydä pyörähtämässä Korkeasaaressa, jonne olemme hankkineet vuosikortit. Käymme ainakin kävelyllä, lähimmässä leikkipuistossa, ja rannassa heittelemässä kiviä veteen. Myös hiekkalaatikolle mahtuu kaivelemaan vaikka minkälaisia tunneleita, kun muut ovat mökillä. Juhannus on myös mahtava aika käydä Linnanmäellä, jossa selviää aivan hyvin taaperon kanssa alle kymmenellä eurolla.

 

 

Kuusiluodon lampaat ja eväsretki

Aiomme pakata eväät, viltin ja kaksoisvaunut mukaan ja kävellä pari kilometriä Kuusiluotoon lampaita katsomaan. Lammassaareen asti pääsee kätevästi vaunuilla uusittuja pitkospuita pitkin, mutta valitettavasti ihan Kuusiluotoon asti ei. Jätämme siis vaunut parkkiin Lammassaareen ja Leon pääsee Tulaan loppumatkaksi kun ei jaksa vielä kävellä. Tai siis jaksaisi kävellä jos malttaisi, mutta viime aikoina hän on keskittynyt aivan päättömään juoksemiseen. Retkessä yhdistyy kaksi meidän perheen lempihommaa: kävely ja syöminen. Joel rakastaa kaikkia eläimiä, mutta lampailla ja vuohilla on aivan erityinen paikka hänen sydämessään. Erityisen kivaa kummastakin pojasta on syöttää lampaille voikukanlehtiä, tätä olemme treenailleet jo Fallkullassa.

 

 

Kyläilyt ja ruoanlaitto

Moni ystäväperheemme viettää myös juhannuksen kaupungissa, ja tapaamme toisiamme kun kaikilla on kerrankin kunnolla aikaa. On ihana tehdä ruokaa ja syödä yhdessä ystävien kanssa. Pienten lasten myötä väsäämiemme ruokien taso tai ainakin vaativuusaste on tosin laskenut, mutta tärkeintä onkin hyvä seura. Juhannusperinteisiini kuuluu myös kunnon mansikkakakun tekeminen, toivottavasti suomalaisista mansikoista. Tänä vuonna ajattelin tehdä kaikkien aikojen lempparini eli perinteisen jenkkityylisen juustokakun uunissa, ja kasata päälle hurjat mansikkakasat.

 

 

EnTÄ jos sataa?

On melko todennäköistä ettei ainakaan ihan koko juhannuksen ajan ole ihanteellinen ulkoilusää, vaikka toistaiseksi sääennustus lupaa aatolle aurinkoista. Otamme sateen sattuessa autiosta Helsingistä ja sen nähtävyyksistä ilon irti, ja menemme esimerkiksi puolityhjään Sea Lifeen joka on koko juhannuksen auki. Sunnuntaina suurin osa kaupoista, ravintoloista ja museoista on jo auki, mutta suurin osa helsinkiläisistä vielä muualla. Tällöin on kiva käydä pyörimässä keskustassa, kiertelemässä vähän kauppoja ja käydä ainakin syömässä jäätelöt.

 

Hyvää juhannusta ja juhannustaikoja!

 

Lue myös: Sateinen päivä SEA LIFE Helsingissä ja Päiväretki Vallisaareen vesibussilla

 

2 kommenttia

  1. Mormor kirjoitti:

    Kuulostaa aivan ihanalta! Esittelit monta erinomaista ideaa, jotka mennen tullen voittavat pikkulapsiperheen mökkiloman, etenkin oleilun jonkun toisen perheen mökillä..
    Toivotan antoisaa juhannusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *