Hae
Ruokaturisti

Sadepäivän puuhaa: Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellinen museo Helsingissä

 

Pyrimme aina viikonloppuisin ja Joelin päiväkodin jälkeen arkisinkin tekemään yhdessä jotain kivaa. Usein vietämme aikaa hiekkalaatikolla, leikkipuistossa, lähimetsässä tai muuten vain ulkona leikkien. Jos ulkona sataa, meillä on muutama vakiovaihtoehto hauskan päivän viettämiseksi: HopLop, Luonnontieteellinen museo, Lastenkaupunki (ilmainen sisäänpääsy) ja Lentokonemuseo (museokortilla maksuton). Minä ja mieheni olemme kumpikin ostaneet Museokortin, joka on voimassa vuoden ensimmäisestä museokäynnistä, ostopäivästä riippumatta. Taapero ja vauva onneksi pääsevät vielä ilmaiseksi museoihin. Paras ostos pitkään aikaan! Meille onkin tullut tavaksi käydä Luonnontieteellisessä museossa pari kertaa kuukaudessa. Luonnontieteellisellä museolla on tosin melko suppeat aukioloajat, mutta torstaisin se on iltakuuteen asti auki. Meidät löytääkin sieltä usein juuri torstaisin.

 

Vau, dinosauruksia!

 

Käymme mieheni kanssa vuorotellen taaperon kanssa Luonnontieteellisessä museossa, sillä Leon-vauvalla ei ole siellä vielä mitään puuhaa. Olin Joelin kanssa museossa viime torstaina. Touhutaaperomme on niin touhukas, että melkein juoksee museon läpi. Hissin kohdalle hän pysähtyy tosin kiltisti odottamaan ja pysähtyy onneksi katsomaan häntä kiinnostavia asioita. Mieheni oli onneksi varoittanut minua jo ennakkoon mahdollisisista vaarapaikoista, missä saattaisin hukata taaperomme. Vaikka touhutaaperolla riittää vauhtia, hän ainakin vielä onneksi tottelee, kun häntä pyytää pysähtymään. Ostimme hänelle kuitenkin Riikasta varmuudeksi valjaat Muumimaailman reissua varten, mutta ne unohtuivat kotiin.
 

Kolmevuotiaan touhutaaperomme ehdottomia lemppareita Luonnontieteellisessä tällä hetkellä:

  1. Iglutyypinen maja – Joel juoksee aina innolla tähän kivikautiseen majaan (kts. yllä), ja istuskelee siellä ihmettelemässä muutaman minuutin. Varoitus: Majasta pääsee kahdelta puolelta ulos. Joskus olen nähnyt vanhemman odottavan kiltisti ulkona kännykkäänsä räpläten, ja lapsi onkin tullut toiselta puolelta ulos 😀
  2. Tutki kakkaa -osasto – Täältä löytyy pienissä purkeissa eri eläimien jätöksiä, joita on ilmeisen kiva tutkiskella. Ymmärtäähän tämän, sillä kotona Joelilta on pääsy evätty kissanvessojen läheisyyteen.
  3. Interaktiivinen peli, jossa pelastetaan eri uhanalaisia eläinlajeja – Hauska ja opettavainen peli, jota voi pelata lapsen kanssa kahdestaan. Pelissä kerätään renkaan avulla (kts. alla) eri eläimiä, ja viedään heidät turvaan. Joel jaksaa viihtyä tämän pelin parissa vaikka kuinka kauan, varsinkin jos pidämme toisiamme käsistä kiinni ja muodostamme käsillämme ympyrän, jolla viemme eläimet turvaan.

 

 

Itseäni vähän harmittaa, kun usein haluaisin katsella enemmän, mutta ei ole aikaa jäädä lukemaan selostuksia mistään. Joel täyttää pian kolme vuotta, ja uskon että ensi vuonna meno ehkä jo hieman hidastuu. Joelin kyselyikä on selkeästi alkamassa, ja hän alkaa olla enemmän kiinnostunut ympäristöstään. Toivon, että ensi vuonna voimme yhdessä tutkia kaikkea sitä mielenkiintoista mitä Luonnontieteellisestä löytyy. Lue myös vinkkimme lähes maksuttomaan päivään Linnanmäellä.
 

Hauskoja tutkimusretkiä Luonnontieteellisessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *