Hae
Ruokaturisti

Kokkaa lasten kanssa: Tortellinit eli pastapiilot

Oletko koskaan tehnyt itse pastataikinaa? En minäkään, mutta ehkä nyt oli jo korkea aika. Keksin nimittäin, että olisi todella kiva tehdä lasten kanssa tortellineja itse. Tortellinien teko on vähän kuin askartelua, ja ainakin meidän lapset puuhaavat mielellään keittiössä. Teimme tortellinit eli pastapiilot tällä kertaa soijarouhe-porkkanatäytteellä, mutta voit käyttää myös jauhelihaa. Oikeastaan tortellinit voi täyttää millä tahansa, esim. ricottajuustolla tai lohella. Loppujen lopuksi pastan teko olikin helppoa, ja tortellinien näpertely kivaa puuhaa.  Tällä reseptillä tulee noin 30 tortellinia. Jos pakastat pastapiiloja, niin pakasta ne ennen keittämistä. Sitten vain keität niitä ennen tarjoilua muutaman minuutin ajan. Jos et lisää suolaa, nämä pastapiilot sopivat myös sormiruokailevalle vauvalle ja niistä on helppo saada ote. Kokkaa näitä lasten kanssa!

 

 

tortellinit ( n. 30 kpl)

 

 

Mitä tarvitset:

 

Pastataikina

  •  2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl rypsiöljyä tai kookosöljyä

Täyte

  • 100 g jauhelihaa tai 1 dl soijarouhetta
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • Pieni palanen sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Ripaus mustapippuria
  • 0,5tl kuivattua basilikaa
  • o,5 tl jauhettua paprikaa

 

Vaiheet:

 

 

1. Tee ensin pastataikina valmiiksi. Mittaa jauhot laakean kulhoon, ja tee niiden keskelle kuoppa. Kumoa kuoppaan yksi kananmuna ja öljy.

2. Nypytä ainekset taikinaksi sormenpäilläsi nypläten, niin että otat aina jauhoa ja kananmunaa hyppysiisi. Aloita työstäminen keskeltä, ja etene reunoille päin.

3. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Vaivaa taikina lopuksi tasaiseksi ja kimmoisaksi palloksi. Kääri pallo elmukelmuun ja laita jääkaappiin siksi aika kun teet täytteen.

4. Kuullota pieneksi pilkottu sipuli pannulla. Lisää joukkoon soijarouhe tai jauheliha, ja mausteet. Jos käytät soijarouhetta, paista sitä minuutti ennen kuin lisäät 2 dl vettä pannulle. Jauhelihan ollessa kyseessä, paista se kypsäksi.

5.  Laita paistettu soijarouhe/jauheliha pieneen kulhoon, ja raasta porkkana sekaan hienoksi raasteeksi.

6. Jauhota leikkuulauta kevyesti, ja kauli pastataikina niin ohueksi kuin pystyt ilman että siitä näkyy läpi.

7. Tee taikinasta pyöreällä muotilla (esim. lasilla) ympyröitä, tai käytä vaikka sydänmuottia kuten minä tein.

 

Ihanan jouluinen tunnelma tässä kuvassa

 

8. Laita jokaiselle ympyrälle tai sydämelle nokare täytettä. Kastele reunat vedellä, ja nypytä joko käsin tai haarukalla nyytin reunat kiinni. Tässä vaiheessa tortellinit perinteisesti saavat muotonsa, mutta jätin kulmat taittamatta yhteen jotta sormiruokailija saisi niistä paremman otteen.

9. Keitä valmiita tortellineja 3-5 minuuttia niiden koosta riippuen. Kannattaa keittää vain sen verran kuin tarjoilee saman päivän aikana, ja laittaa loput pakastimeen.

10. Anna valmiiden tortellinien jäähtyä rauhassa ennen kuin tarjoilet niitä vauvallesi, ne pysyvät yllättävän kauan kuumina.

 

Kivoja näpertelyhetkiä!

 

Kokkaa lasten kanssa yhdessä myös: Lasten kanssa keittiössä: 5 vinkkiä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *