Hae
Ruokaturisti

Mehevät lohipihvit jugurttikastikkeella

Syömme melko paljon kalaa ja lohen miltei aina medaljonkeina. Esikoinen ihastelee aina päiväkodissa tarjottuja lohipihvejä ja lupasin tehdä hänelle vastaavia kotona. En osaa yhtään sanoa miltä päiväkodin lohipihvit maistuvat, mutta epäilen etteivät ihan näin hyviltä! Tarjoilin lohipihvit riisin ja jugurttikastikkeen kanssa, aivan kuten päiväkodissa. Innolla sitä päivää odotellessa, kun minulta toivotaan samanlaisia kalapuikkoja kuin koulussa. Muistan nimittäin itse lapsuudestani, että ne oli ihan parhaita ja niitä ei niin vaan saakaan kotona tehtyä samanlaisiksi.

 

Lohipihvit

 

 

Mitä tarvitset:

 

Lohipihvit:

  • 300 grammaa tuoretta lohta
  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
  • 1 punasipuli pieneksi silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Puolikkaan limen tai sitruunan mehut
  • 1 tl sumakkia
  • 0,5 tl suolaa
  • Ripaus pippuria

 

Jugurttikastike:

  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl tuoretta kurkkua raastettuna
  • Tuoreita yrttejä oman maun mukaan

Vaiheet:

  1. Hakkeloi lohi pieneksi ja silppua punasipuli.
  2. Sekoita kananmunat ja korppujauhot lohen sekaan.
  3. Lisää massaan vielä jugurtti, pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet ja mausteet.
  4. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 20 minuuttia.
  5. Valmista tällä aikaa jugurttikastike. Hienonna valkosipuli ja raasta kurkku. Purista kurkkuraasteesta nesteet pois, ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Muotoile massasta pyöreät lohipihvit.
  7. Paista pihvejä paistinpannulla keskilämmöllä n. 5 minuuttia per puoli tai uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
  8. Tarjoile haluamasi lisukkeen ja jugurttikastikkeen kanssa.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Itämaiset lohipyörykät kookoskastikkeella

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *