Hae
Ruokaturisti

Mustikkaiset puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

Kaurapuuro on aivan täydellinen aamupala koko perheelle, sitä voi höystää loputtomiin eri marjoilla, pähkinöillä tms. Harmi, ettei lapset ole aina samaa mieltä. Keitin taas lauantai aamulla normaaliannoksen puuroa, ja Leon työnsi heti lautasen pois edestään. Tarjosin Leonille sitten maustamatonta turkkilaista jugurttia, Talk muruja ja marjoja. Laitoin kuitenkin puuron jääkaappiin, sillä en raaskinut heittää sitä roskiin. Olen monena päivänä tehnyt ylijääneestä puurosta puurorieskoja, mutta Leon alkaa olla jo niihinkin kyllästynyt. Niinpä ajattelin kokeilla jotain hieman makeampaa, ja loihdin ylijäämäpuurosta mustikkamuffinsseja. Nämä vegaaniset puuromuffinssit maistuvat varmasti paremmalta kuin puuro!

 

puuromuffinssit

 

 

Mitä tarvitset:

  • 2 dl valmista kaurapuuroa
  • 1 muussattu banaani
  • 1 dl jauhoja (vehnä, riisi)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 0,5 dl pakastemustikoita
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl Ceylon kanelia

 

 

Vaiheet:

  1. Muussaa banaani haarukalla, ja sekoita se jäähtyneen puuron joukkoon.
  2. Vatkaa jauhot ja mausteet kunnolla seokseen. Lisää kookosöljy.
  3. Lisää sekaan lopuksi jäiset mustikat, ja kääntele ne taikinaan varovasti.
  4. Laita muffinssipeltiin paperiset vuoat, ja laita jokaiseen reilu ruokalusikallinen seosta, niin että vuoka on noin 2/3 täynnä.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Muffinssit ovat hieman veteliä uunista tullessaan, mutta asettuvat jäähtyessään.

 

 

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

Kokkaa myös lasten kestosuosikki: Vauvan banaaniletut tai Sormiruokailijan muffinssit lohella ja parsakaalilla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *