Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Pellava hellii vauvaa helteellä

Kaupallinen yhteistyö: suomalaisen vaatemerkki Hulmu:n kanssa

Suosin itselläni, ja etenkin lapsillani, luonnonmateriaaleja vaatetuksessa mahdollisuuksien mukaan. Varsinkin kesällä on tärkeää, että vauvan vaatteet eivät hiosta ja vauvan iho pääsee hengittämään. Leon täyttää pian 8 kuukautta, eikä hänen lämmönsäätelynsä siis vielä toimi aivan kuten pitäisi. Vietimme viikon Kreikan kuumuudessa kesäkuun alussa, ja kuumuus huoletti jo ennakkoon. Päivisin olikin niin kuuma, ettei Leon olisi vaatteita tarvinnutkaan. Mutta koska haluan suojata lapseni UV-säteilyltä mahdollisimman hyvin, pidin fysikaalisen aurinkorasvan lisäksi Leonilla silti lyhythihaista bodya ja housuja.

Sain sopivasti ennen matkaa suomalaiselta Hulmulta pellavaisen Pasaati-housuhaalarin. Onneksi pakkasin sen mukaamme, sillä se oli täydellinen vaate helteelle! Vaikka housuhaalari on musta, se on ihanan ohutta, hengittävää luonnonpellavaa. Kangas suojasi Leonin hyvin auringolta, mutta piti hänet samalla sopivan viileänä. Hulmun vaatteet on pehmennyskäsitelty, joten ne ovat todella miellyttäviä vauvankin iholla. Pellava myös hylkii likaa sileän kuitupintansa ansiosta, joten sitä ei tarvitse olla koko ajan pesemässä. En silti uskaltaisi laittaa Leonille housuhaalaria päälle sormiruokailun ajaksi 😀

Tamperelainen Hulmu suosii lähituotantoa kuormittaen ympäristöä mahdollisimman vähän. Tiesitkö, että pellavan viljely kuluttaa todella vähän vettä ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta? Hulmu valmistaa tuotteensa Suomessa, heidän käyttämänsä pehmeäksi käsitelty pellava tulee Liettuasta, ja heidän oliivipuiset nappinsa valmistetaan Italiassa. He käyttävät luonnon omia materiaaleja ja hyödyntävät kankaan kokonaan naisten- ja lastenvaatteissaan. Lisäksi pakkausmateriaalit ja tuotelaput ovat kierrätettäviä.

Eikö olekin aika kolea nuori herra?

Hienoa, että markkinoille tulee uusia aidosti ekologisia vaatemerkkejä. Hulmun toiminnan ytimessä on kovasti fanittamani ”slow fashion” aate, joka tähtää vaatteiden ajattomuuteen ja kestävyyteen. Näin uusia mallistoja ei tarvitse julkistaa kuutta kertaa vuodessa, saaden kuluttajat hylkäämään edellisen dropin vaatteet. Hulmun vaatteet on tehty kestämään, ja pellava on materiaalina erityisen kestävää. Instagramin puolella on pian arvonta yhteistyössä Hulmun kanssa, pysykää kuulolla!

 

Oletko jo tutustunut Hulmuun?

Kaupallinen yhteistyö: suomalaisen vaatemerkki Hulmu:n kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *