Hae
Ruokaturisti

Paljon liikkuvan suursyömärimme painohuolet

Monella vanhemmalla on huoli lapsensa painosta, etenkin jos lapsi ei suostu syömään juuri mitään. Meidän Leon on ollut koko neljäkuukautisen sormiruokailu-uransa ajan erittäin kova syömään ja syö paljon enemmän kuin isoveljensä aikoinaan. Joinain päivinä hän syö jopa enemmän kuin kolmevuotias Joel samalla aterialla. Kerroinkin jo viime kuun neuvolakäynnin jälkeen, että Leonin painonnousu on silti hidastunut. Jouduimme tämän takia käymään 9 kk neuvolan jälkeen painokontrollissa viime viikolla. No, painoa ei tässä parissa viikossa ollut tullut yhtään lisää, mutta herra on sentään kaksi senttiä pidempi kuin viimeksi. Leon painaa nyt 10 kuukauden ikäisenä 8300 grammaa ja on 74 senttiä pitkä. Neuvolassa ei oltu huolissaan, koska poika kuitenkin kasvaa ja on todella iloinen oma itsensä.

 

Leon rakastaa syömistä, ja syö päivässä viisi ateriaa plus maidot päälle.

En kuitenkaan voi tehdä herran paino-ongelmille mitään, sillä en usko että hän pystyisi syömään nykyistä enempää. Leon syö nimittäin aamupuuron lisukkeineen, kunnon lounaan, välipalan, ison päivällisen ja vielä iltapuuron. Tämän lisäksi herralla on ympärivuorokautinen maitobuffet, jossa hän asioi aamulla, ennen ja jälkeen päikkäreiden, ennen yöunia, ja vielä öisinkin kolme kertaa. Leon syö siis viisi kiinteää ateriaa päivässä, ja juo äidinmaitoa vähintään kahdeksan kertaa vuorokaudessa. Luulisi noin pienelle miehelle tällaisella ruokavaliolla painoa kertyvän.

 

Näinkään isosta annoksesta ei jää kuin muutama murunen essun kätköihin.

Syömisen ohella Leon liikkuu myös todella paljon, ja uskon tässä olevan painohaasteiden juurisyy. Leon ei osaa vielä kävellä, mutta viettää koko valveillaoloaikansa ryömien, kierien ja kaikkea mahdollista vasten seisomaan nousien. Leonille on aivan mahdotonta nykyään vaihtaa vaippaa, sillä hän ei malta enää maata hetkeäkään selällään. Jos liikkuu tarpeeksi, saa ilmeisesti syödä mitä tahansa. Tämä olisi hyvä minunkin pitää mielessä. Missä vaiheessa elämää tämä kääntyikään päälaelleen, ja yritetään saada paino laskemaan eikä nousemaan?

Himoliikkujan saattaa olla vaikea pitää kiinni kiloistaan (Ru-takki saatu Instagram näkyvyyttä vastaan)

 

En ole liian huolissani Leonin painosta, siellä tiedän tosiaan miten paljon hän syö. Olisi kuitenkin kiva, jos saisimme hänen painonsa nousuun. Isoveli painoi saman ikäisenä huimat kaksi kiloa enemmän vaikka oli samanpituinen. Miten saisimme Leonille vähän lisää massaa? Ryhdyin jo lisäämään öljylisää Leonin aamupuuroon viime käynnin jälkeen, mutta sillä ei näytä olevan mitään vaikutusta. Lisäksi Leon syö monta kertaa viikossa avokadoa ja lohta, joista hän saa hyviä rasvoja.

Onko muilla suursyömäreillä ollut haasteita saada paino nousuun? Miten olette onnistuneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *