Hae
Ruokaturisti

Paras munakoisoresepti: parmigiana di melanzane

Rakastan italialaista ruokaa, ja olen himoinnut uunissa muhinutta parmigiana di melanzanea kevään Milanon reissustani saakka. Kyseessä on maailman paras munakoisoresepti, jossa on munakoisoa, parmesan-juustoa, mozzarellaa ja tomaattikastiketta. Ruoan tekeminen vie aikaa, mutta on todellakin vaivannäön arvoinen! Munakoisoviipaleet leivitetään ja paistetaan ensin pannulla, jonka jälkeen ne kuorrutetaan juustolla ja tomaattikastikkeella uunissa aivan suussa sulaviksi.  Amerikkalaiset tykkäävät ”Eggplant parmesan” versionsa tehdessään leivittää munakoisonsa korppujauhoilla, mutta italialaisille riittää ihan vain vehnäjauho.

 

Paras munakoisoresepti: Parmigiana di Melanzane

 

 

Mitä tarvitset:

  • 2 munakoisoa
  • 600 grammaa hyvälaatuista tomaattikastiketta, ”passata”
  • 80 grammaa parmesan-juustoa
  • 200 grammaa mozzarella-juusto
  • Kourallinen basilikan lehtiä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • Ripaus pippuria
  • 0,5 dl vehnäjauhoja leivitykseen

 

 

vaiheet:

  1. Pese munakoisot ja viipaloi makusi mukaan joko pystysuunnassa tai poikittain noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna ”itkeä” tunnin ajan poistaaksesi ylimääräistä nestettä.
  3. Valmista tomaattikastike odotellessasi munakoisoja. Hienonna sipuli ja valkosipulit, ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattikastike ja silputut basilikan lehdet. Anna hautua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  4. Raasta myös parmesan-juusto tällä välin valmiiksi ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
  5. Huuhtele munakoisot suolasta ja kuivaa talouspaperilla.
  6. Kääntele viipaleet juuri ennen paistamista kevyesti vehnäjauhoissa, ja paista öljyssä molemmin puolin, että viipaleet saavat väriä.
  7. Levitä uunivuoan pohjalle osa tomaattikastikkeesta, ja laita sen päälle kerros paistettuja munakoisoja joiden päälle ripottelet parmesan-juustoa, kuutioitua mozzarellaa ja ohut kerros tomaattikastiketta.
  8. Jatka kerrostamista kunnes munakoisoviipaleet loppuvat. Kaada loppu tomaattikastike viimeisen kerroksen päälle ja kuorruta parmesan-raasteella ja mozzarella-viipaleilla.
  9. Peitä uunivuoka foliolla ja paista 180 asteessa uunissa keskitasolla 25 minuuttia. Poista folio ja paista parmigiana di melanzanea vielä 20 minuuttia.
  10. Malta antaa jäähtyä ja nauti hyvän, rapeakuorisen leivän kera.

 

 

Mikä on sun paras munakoisoresepti, linkkaathan alle?

 

Misomaustetut munakoisot uunissa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *