Hae
Ruokaturisti

Elämäni viimeinen kuukausi kotiäitinä

Olen kotona Leonin kanssa enää reilun kuukauden, ennen kuin palaan töihin huhtikuun lopussa. Tajusin jo kuukausi sitten, että saan viettää enää koko elämäni aikana kaksi kuukautta taaperon kanssa kotosalla. Olemme mieheni kanssa kumpikin sitä mieltä, että perheemme on nyt juuri oikeanlainen, emmekä haaveile enää kolmannesta vauvasta. Niinpä tein itselleni äitiysloman bucket listin, johon listasin kaikki puuhat mitä vielä haluan Leonin kanssa kokea ennen töihin paluuta. Olemme ehtineet tässä kuukauden aikana aika monta kivaa puuhaa listalta jo kokemaan, ja myös viettäneet rauhallisia aamuja kahdestaan köllötellen. Ne on varmaan niitä hetkiä, mitä tulen eniten kaipaamaan. Listallani on vielä viisi puuhaa, joista lähikirjaston satuhetken aion ”suorittaa” ensi torstaina.

 

 

ÄITIYSLOMAN BUCKET LIST viimeiselle kuukaudelle

 

  1. Helsingin Kaupunginmuseon Lasten kaupunki kahdestaan Leonin kanssa. Täällä maksuttomassa lasten museossa olemme käyneet koko perheen voimin, mutta tällöin isoveli määrää yleensä tahdin. Haluan että Leon pääsisi itse tutkimaan.
  2. Lounas Leonin ja taaperokaverin kanssa ravintola Loisteessa Sokoksen ylimmässä kerroksessa. Olen kuullut, että Loisteessa on todella hyvä leikkihuone, jossa taaperot voivat jatkaa leikkejään vanhempien viimeistellessä rauhassa lounastaan.
  3. Kirjastossa järjestetään satuhetki joka torstai, enkä ole vielä kertaakaan saanut aikaiseksi lähteä sinne. Yritin jo esikoisen vauvavuotena, joten nyt on aika viimeinkin toteuttaa tämä helppo retki lähikirjastoon.
  4. Kiasman uusi Shoplifter näyttely vaikuttaa taaperolle mielenkiintoiselta, sillä se on todella värikäs ja ymmärtääkseni osaan teoksista saa koskea. Missasin kokonaan Amos Rexin ensimmäisen näyttelyn, joten tänne yritämme edes päästä.
  5. Kävelin ennen lapsia todella paljon, ja kun lumet sulavat niin haluan ehdottomasti kävellä tutun 10 km reitin muutaman kerran Leonin päiväuniaikaan, jolloin hän voi nukkua vaunuissa. Näitä pitkiä kävelyitä ei niin vaan kävelläkään, kun ruuhkavuodet alkavat!

 

Wake up and smell the roses, taaperovuosi on ihana!

 

Olen nauttinut suunnattomasti tästä toisesta äitiyslomastani, ja minua ei haittaisi jäädä vielä puoleksi vuodeksi kotiin. Olen todella tyytyväinen päätökseeni pysyä kotona kuusi kuukautta pidempään kuin esikoisemme kanssa. Silloin en vielä ymmärtänyt kuinka nopeasti vauvasta tulee taapero, ja taaperosta pieni poika. Leon on nyt aivan parhaassa iässä, hän oppii koko ajan jotain uutta, eikä uhma ole vielä nostanut päätään. Leon on aivan ihanaa seuraa, ja hänen omat luonteenpiirteensä alkavat näkymään jo selkeästi. Hän on iloinen, vallaton vekkuli, joka rakastaa muiden naurattamista ja kuperkeikkoja. Ihanaa, että mieheni saa myös kokea puolet tästä ainutlaatuisesta taaperovuodesta, vaikka jollain tavalla vähän kateellinen olenkin kun he jäävät kahdestaan kotiin.

 

Lue myös: Äitiysloman bucket list – mitä haluan tehdä ennen töihin paluuta?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *