Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Muumimaailman ravintolat – Niiskun perunatehdas ja muut herkut

Kaupallinen yhteistyö: Muumimaailma

Joel on ihan taaperosta ollut suuri muumifani, sillä veimme hänet ensimmäistä kertaa Muumimaailmaan 1, 5 -vuotiaana. Hän ei ollut koskaan vielä katsellut Muumeja televisiosta, mutta Muumimaailman lempeät hahmot joita sai halailla, veivät Joelin sydämen ensihalauksella. Olemme sen jälkeen käyneet Muumimaailmassa joka kesä, viime kesänä kaksi kertaa ja vielä lokakuussa Muumilaakson uudessa syystapahtumassa. Muumimaailman talvi meiltä on vielä kokematta, mutta ehkä ensi talvena nyt kun Leonkin on päässyt tutustumaan Muumeihin. Muumilaaksossa ei tunnetusti ole huolia tai murheita, joten suurin päätös on se missä syödään lounasta ja välipalaa. Siksi halusinkin tässä keskittyä nimenomaan Muumimaailman ravintoloihin, vaikka tarinoita riittäisi kaikesta muusta ikimuistoisesta mitä pojat ovat Muumimaailmassa kokeneet. Saaren pieneen kokoon nähden Muumimaailmasta löytyy todella paljon ravintoloita ja kioskeja, mikä onkin todella tärkeää pienten lasten kanssa seikkaillessa. Muumimaailman ravintolat on kaikki hauskasti teemoitettu ja mielestäni melko kohtuuhintaisia huvipuistojen hintatasoon nöhden.

 

Nipsulla on aina aikaa pienille faneille

Viljonkan vohvelit maistuivat päikkäreiden jälkeen

 

Vietimme perjantaina jälleen ihanan päivän Muumimaailmassa. Lähdimme ajamaan Helsingistä klo 11 Naantalia kohti, ja saavuimme Muumimaailmaan kahden pintaan. Koska pojat olivat nukkuneet koko automatkan, nappasimme heti sisäänpääsyportin vieressä sijaitsevasta Viljonkan Vohvelitehtaasta koko perheelle tikkuvohvelit hillolla ja kermavaahdolla. Tämän jälkeen menimme suoraan viereiseen Teatteri Emmaan katsomaan toista kahdesta esitettävästä näytöksestä: Niisku ja suuri lentokilpailu.

 

 

Pojat Hosulin opissa

 

Aikamme seikkailtuamme ja halittuamme joka ikistä Muumimaailman asukkia useaan otteeseen, lähdimme etsimään päivällistä. Meidän vakioravintolamme Muumimaailmassa on Niiskun Perunatehdas, josta ruoan saa aina nopeasti ja kuumana. Tosin istumapaikkaa joutuu välillä metsästämään jos tarvitsee syöttötuolin. Se mistä pidämme erityisesti on se, että annoksen raskalaiset saa lapsille pyydettäessä ilman lisättyä suolaa ja nakeista on myös kasvisversio. Annokset ovat jättimäisiä, joten pojat söivät puoliksi Niiskun kierreranskalaiset ja vegenakit. Muumimaailmassa on niin paljon nähtävää, että pyrimme syömään mahdollismman nopeasti ja jatkamaan matkaa. Meidän minit ei nimittäin kauaa paikoillaan pysykään.

 

 

muumimaailman ravintolat

Muumimaailmasta löytyy näiden lisäksi Mamman Keittiö -niminen buffetravintola, jossa kävisimme ehdottomasti jos söisimme lihaa. Olen käynyt kurkkaamassa valikoimaa monta kertaa, ja kotiruokabuffetpöytä näyttää aina houkuttelevalta (joskin lihapainotteiselta). Vieressä sijaitse Pizza & Pasta tarjoilee nimelleen uskollisena lasten lemppareita eli pizzaa ja pastaa. Lähistöllä sijaitsee myös Burger-ravintola, jonka huomasin vasta viimeisimmällä vierailullamme ensimmäisen kerran. Se mikä minua jäi hieman harmittamaan, on ettemme päässeet tänä kesänä avattuun Pannukakkukahvilaan. Emme käyneet täällä kesäsesonkina, ja nyt elokuussa rannalla sijaitseva kahvila oli jo suljettu tältä erää. Tarjolla olisi ollut suolaisia ja makeita pannukakkuja sekä salaatteja. No, onpahan jotain uutta taas ensi kesälle!

 

Tiuhti ja Viuhti paljastivat meille mitä matkalaukusta löytyy

Saarelta ei myöskään puutu pientä naposteltavaa, eikä aikuisilta kahvia. Lähellä sisääntuloa sijaitsee Smoothie-baari, josta saa tuoreita hedelmäsmoothieita. Nipsun Putiikin lähellä sijaitsevasta Tiuhtin ja Viuhtin jäätelöbaarista saa jäätelöannoksia sekä irtojäätelöitä. Lisäksi saarelta löytyy Jäätelökahvila, jossa on tarjolla jäätelön lisäksi munkkeja, pientä suolaista ja erikoiskahveja. Ja sokerina kaiken päällä, Mamman Munkki kioskista saa ostettua pieniä, tuoreita sokerimunkkeja mukaan vaikka Emman Teatteriin. Me söimme teatterissa tällä kertaa popcornia, jota myydään hattaroiden ohella Teatteri Emman vieressä olevalla kioskilla.

 

Muumimaailman syksy 2018: Taikuri ja pantteri Teatteri Emmassa

Mini Leon lokakuussa 2018 Hemulin talon portailla

 

Muumimaailmasta löytyy siis varmasti jokaiselle syötävää, eikä tarjontaan ehdi kyllästyä vaikka vierailisi laaksossa kolme kertaa vuodessa kuten eräät. Muumimaailman kesä jatkuu 25.8 asti, jonka jälkeen Muumimaailma sulkee hetkeksi ovensa. Lokakuussa Taikuri saapuu Muumilaaksoon etsimään kadonnutta kuningasrubiiniaan, ja pienet pääsevät kolmena viikonloppuna osallistumaan etsintöihin ja Taikurikouluun. Muumilaakson syksy on 12–13.10., 17.–20.10., 26.-27.10. klo 11–16. Me olimme viime vuonna katsomassa Taikuria, ja aiomme ehdottomasti mennä tänä vuonna uudelleen. Liput tapahtumaan ovat ennakkoon ostettuna 20€, ja osa saaresta on talviteloilla. Teatteri Emmassa pyörii jännittävä näytelmä, jossa esiintyy Taikurin lisäksi hänen pantterinsa ja Mörkö. Suosittelen ehdottomasti varaamaan yhden viikonlopun jo kalenterista Naantalin reissua varten.

 

 

Mikä sinusta on Muumimaailmassa parasta?

 

Lue myös: Muumimaailman syksy – Tuttuja haleja ja uusia taikoja

 

Kaupallinen yhteistyö: Muumimaailma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *