Hae
Ruokaturisti

Taaperoa ei nuku(te)ta

Meillä eletään nyt melko rankkaa aikaa iltojen, tai lähinnä taaperon nukutuksen suhteen. Leon nukahtaa kiltisti yöunille iltamaidon jälkeen aina kahdeksaan mennessä. Vielä kuukausi sitten myös taaperomme Joel nukahti samoihin aikoihin. Minulla ja miehelläni oli siis joka ilta muutama tunti arvokasta, kahdenkeskistä aikaa. Nyt olemme kuitenkin ajautuneet taaperon kanssa johonkin ihmeelliseen nukutusrumbaan. Ja emme ilmeisesti ole ainoita. Kysyin Instagaramissa seuraajiltani miten heillä sujuu taaperon nukutus. Noin 40% sai taaperonsa nukahtamaan alle 30 minuutissa, mistä olen hieman kateellinen. Enemmistö joutui kuitenkin olemaan huoneessa kunnes taapero nukahtaa.

 

Ihaa näyttää mallia miten nukutaan

Ennen yksinään iltasadun jälkeen huoneeseensa nukahtanut Joel ei enää suostu jäämään yksin huoneeseensa. Tahtotaaperomme vaatii, että jompikumpi meistä tulee hänen kanssaan nukkumaan huoneeseen, kunnes hän nukahtaa. Tiedän, että Joel osaa nukahtaa kyllä itsekseen, sillä päikkäreiden kanssa meillä ei ole mitään ongelmaa. Teimme sen virheen, että kun Joel oli jokin aika sitten kipeänä, makasimme vuorotellen Joelin sängyn vieressä kunnes hän nukahti.

Olemme nyt pari viikkoa yrittäneet olla jäämättä huoneeseen, mutta siitä alkaa hirveä huuto ja valitus. Sain jonkin verran vinkkejä Intagramissa siitä miten seuraajani ovat päässeet nukutusrumbasta eroon. Olen nyt alkanut soittaa iltaisin samaa unimusiikkia kuin mitä päiväkodissa soitetaan päiväunilla. Aina, jos Joel lähtee sängystään, kannan hänet päättäväisesti takaisin. Joel kyllä pysyy melko hyvn sängyssä, mutta ei anna minun tai isänsä lähteä huoneesta. Toki kokeilemme aina toivottaa hyvät yöt ja lähteä pois, mutta Joel alkaa heti itkemään. Ja meidän tahtotaaperomme itku ei ihan helpolla lopu.

Kuva lavastettu, sillä kun Joel oikeasti nukahtaa on jo melko pimeää 🙂

Vielä on siis paljon työtä tehtävänä, aion nyt heinäkuussa lukea aiheesta lisää ja miettiä mikä toimisi meillä nukutusrumbasta pääsemiseksi. Pitää vain olla johdonmukainen, kärsivällinen ja sietää sitä taaperon kiukuttelua. Haluaisin nimittäin kovasti saada iltamme takaisin. Tuntuu niin järjettömältä käyttää 1,5 tuntia joka ilta taaperon nukuttamiseen, vauvan nukkuessa tyytyväisenä. Olisi ihana pitkästä aikaa tehdä yhdessä miehen kanssa iltapalaa, ja käpertyä sohvalle katsomaan Netflixiä. Kerron teille heinäkuun lopulla miten kävi, ja jaan parhaat vinkkimme jos onnistumme saamaan taaperon nukahtamaan myös iltaunille itsekseen.

 

Oletko ollut samassa tilanteessa? Vinkkejä kehiin kiitos!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *