Hae
Ruokaturisti

Bliniviikot ravintoloissa – Talven paras sesonki

Meillä on tapana aloittaa blinikausi hieman ravintoloita aiemmin, perinteisesti jo uuden vuoden aattona. Viime vuoden viimeinen blogipostaus oli bliniresepti, jolla onnistuu aina samaan kuohkeita, herkullisia blinejä. Ja nyt tämän vuoden ensimmäinen blogipostaus esittelee vuoden alun bliniviikot ravintoloissa. Elämme herkullisia aikoja! Blinejä on syöty Suomessa jo 1800-luvun lopulta asti, eikä perinteelle onneksi näy loppua. Tiesitkö, että pyöreillä blineillä herkuteltiin aikoinaan juurikin auringon paluun kunniaksi?

 

bliniviikot ravintoloissa

 

 

Bliniviikot Kappelissa

 

Kappelin bliniviikot alkoivat 10.1. ja kestävät 2.4. saakka. Kappelin bliniperinteet alkavat tsaarinajoilta, jolloin blinit olivat odotettu keskitalven perinne. Asiaan vihkitytynyt blinikokki paistaa blinit runsaassa kirkastetussa voissa, jolloin ne saavat rapean ja paksun kuoren. Sisältä blini on kuohkea ja pehmeä. Kappelin blinit nautitaan klassisin täyttein. Blinipaletti sisältää siianmätiä, punasipulia, smetanaa, savuporomoussea, katkarapuskagenia, suolakurkkua ja metsäsienisalaattia. Toki täytteitä saa muokata allergian tai ruokavalion mukaan, lisäksi blinit saa halutessaan gluteenittomana.

 

Kappelin blinilajitelma

 

Maistelin alkuviikosta Kappelin blinimenun alku- ja jälkiruokineen upeassa ravintolasalissa.  Blinimenu sisältää alkuruoaksi kermaisen jokirapukeiton jokiraputartarilla. Pääruoaksi on tietysti Kappelin blinipaletti, jossa blinejä saa paistotuoreina niin monta kuin jaksaa. Itse jaksoin yhden, vaikka mieli olisi tehnyt syödä enemmänkin. Illallisen kruunasi raikas kuusenkerkkäpannacotta veriappelsiinisorbetilla.

 

Bliniviikot Bistro Vilhossa

 

 

Upean Radisson Blu Plaza Hotelin yhteydessä toimiva Bistro Vilho tarjoaa majesteettiset puitteet blinien nauttimiseen. Olen ollut hotellissa yöpyessäni usein ravintolasalissa aamiaisella, mutta se oli iltavalaistuksessa vielä upeampi. Voit valita Bistroissa blineihin itse täytteesi: ottaisitko siianmätiä, savuahven- tai savuporomoussea, vai kenties sienisalaattia? Minkä tahansa päätäytteen valitset, niin mukana tulee smetanaa, hienonnettua punasipulia, suolakurkkua ja hunajaa.

 

 

Pääsin maistamaan torstain pr-tilaisuudessa blinejä kaikilla täytteillä, ja klassinen siianmäti on vahva suosikkini. Myös savuahvenmousse oli herkullinen tuttavuus. Joimme blinien kanssa Nicholas Feuillatte Selection Brut -samppanjaa, joka on bliniviikkojen aikaan S-ravintoloissa 44,90 €/pullo S-Etukortilla (norm. 78,90€). Jälkiruoaksi oli vegaaninen (ei olisi koskaan uskonut) omenacrumble vaniljajäätelöllä.

 

muiden ravintoloiden bliniviikot

 

ravintola Lasipalatsi

Lasipalatsi on tunnettu blineistään, ja etenkin siitä että he tarjoilevat myös vegaanisia blinejä vegaanisin täyttein. Jos olet mukana vegaaninen tammikuu haasteessa, suosittelen suuntaamaan lasipalatsiin. Söin viime vuonna mainion vegaanisen lajitelman. Itse blineistä ei olisi koskaan uskonut niiden olevan vegaanisia, ne olivat niin voisen makuisia ja kuohkeita. Lasipalatsin bliniviikoilla voit syödä vastapaistettuja blinejä niin paljon kuin haluat tai valita bliniannoksen alku- tai pääruoaksi.

 

Lasipalatsin blinilajitelma

 

ravintola Troikka

Venäläiseen ruokaan erikoistunut Troikka viettää toki myös bliniviikkoja. Voit valita joko blinipaletin tai nauttia tattariblinisi valitsemasi täytteiden kanssa. Troikassa tarjoillaan myös klassisten täytteiden lisäksi myös erikoisempia täytteitä kuten mateenmätiä ja -maksaa sekä tartar hevosen kylmäsavupaistista.

 

S-Ravintolat

S-ravintoloiden bliniviikot alkoivat 10.1. ja jatkuvat ravintolakohtaisesti. Blinejä tarjoilee Kappelin ja Bistrojen lisäksi mm. 10. kerros, Zetor, Vltava ja Salve. Olen tehnyt jo varauksen Salven bliniviikoille helmikuun alkuun, blinikaudesta tulee ottaa kaikki ilo irti! Näet täältä kaikki bliniviikkoja viettävät S-ravintolat.

 

Kaunis, talvinen Kappeli

Herkullista blinisesonkia!

 

Haluatko tehdä blinisi mielummin itse?

Bliniresepti, jolla onnistut aina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *