Hae
Ruokaturisti

Leonin 1-vuotissynttärit: Vauvasta taaperoksi

Vietimme eilen tämän talon viimeisen vauvan 1-vuotissynttäreitä. Päivä oli todella hauska, mutta samalla todella haikea. En voi uskoa, että pienenpieni  Leonimme täytti jo vuoden. Talossamme ei tule enää ikinä olemaan vauvaa. En muista että oloni olisi ollut lainkaan haikea esikoisemme 1-vuotissynttäreillä, mutta uskon sen johtuvan siitä etten silloin vielä ymmärtänyt kuinka paljon kaikki muuttuu kun vauvasta tulee taapero, ja taaperosta ihan pian uhmaikäinen. Tämän vuoden aikana pienestä avuttomasta vauvastamme on kasvanut oikein toimelias nuori herra, ja olen ylpeä kaikista hänen vuoden aikana oppimistaan taidoista.  Olen nauttinut Leonin vauvavuoden jokaisesta päivästä (vaikken ehkä ihan jokaisesta hetkestä), ja olen onnekas kun saan viettää hänen kanssaan muutaman ihanan kuukauden vielä kotosalla.

 

Koristeet saatu Juhlahumua-verkkokaupasta Instagram-näkyvyyttä vastaan

 

Oli ihana päästä valitsemaan itse koristeet ja somistaa juhlat oman maun mukaan. Kolmevuotiaamme ei enää nimittäin anna minun sanella juhliensa teemaa. Valitsin Juhlahumua-verkkokaupan valikoimista ihania vaaleansinisiä somisteita, ja myös muutaman kultareunaisen. Meillä oli koristeena kauniisti yhteen sointuvat Happy Birthday -banneri, vaaleansinisiä sekä kultareunaisia pin wheel -koristeita, kultareunaiset lautaset ja mukit, ja ihana, monikäyttöinen valotaulu. Saimme Leonista otettua oikein suloisen yksivuotiskuvan ihan kotioloissa koristeiden ympäröimänä.

 

Koristeet saatu Juhlahumua-verkkokaupasta Instagram-näkyvyyttä vastaan

 

Vaikkei näissä kuvissa juhlavieraitamme näykään, juhlimme Leonin 1-vuotissynttäreitä pienessä piirissä. Leon saattaa välillä vierastaa, joten halusimme pitää juhlat mahdollisimman pienenä ja kutsuimme meille vain mummit ja kummit. Meitä oli vain 11 aikuista, ja kolme lasta juhlimassa. Määrä tuntui todella sopivalta, ja Leon viihtyi hyvin juhlien keskipisteenä. Alkuihmettelyn jälkeen hän jaksoi hymyillä jokaiselle vieraalle, ja uskalsi poseerata jokaisen sylissäkin. Leonilla tuntui olevan hauskaa, ja Joel oli myön innoissaan kun pääsi auttamaan lahjojen avaamisessa. Ihana Joel auttoi Leonia myös kakun kynttilän puhaltamisessa, sillä Leonilla ei ihan vielä ole puhaltaminen hallussa.

 

 

Juhlapöydän pääosassa oli mielettömän upea kakku, jonka tilasin Palaa Kakkuu -leipomolta. Kakku oli suloisen vaaleansininen, ja sinä oli kultaa korosteena ja kauniin sinisen sävyisiä kukkakuvioita. Kakku oli maultaan suolakinuski-vadelma, ja se maistui aivan taivaalliselta. Annoin ulkonäön suhteen vapaat kädet, ja olin todella tyytyväinen lopputulokseen.  Lisäksi meillä oli tarjolla kylmäsavulohirullia, fetapasteijoita, tuulihattuja ja ihan perinteisiä korvapuusteja. Lisäksi teimme Joelin kanssa aamulla hurjan vesimelonihain, joka oli täytetty mansikoilla, mustikoilla ja granaattiomenan siemenillä. Hai oli tarkoitettu Leonin omaksi kakuksi, mutta siitä riitti onneksi kyllä kaikille kakun kylkeen hieman raikkaita marjoja.

 

Moni kakku päältä kaunis, mutta tämä myös sisältä herkullinen.

 

Leonin oma haikakku

 

Leon sai monta ihanaa lahjaa, vaikkei hän tosin vielä ymmärrä materian päälle. Lahjapaketteja oli kuitenkin kiva avata, ja ihastella mitä sieltä sisältä löytyykään. Koska Leonin isoveli on vasta kolmevuotias, Leonilla on todella paljon kivoja leluja eikä hän oikeastaan tarvitse mitään uutta. Olinkin pyytänyt mielummin pehmeitä paketteja, sillä yksivuotias ei vielä osaa harmistua kun paketista paljastuukin palapelin sijasta housut.

 

 

Leon rakastui mummilta saamaansa Ryhmä Hau -vartiotorniin

 

Meillä oli ikimuistoiset yksivuotissynttärit, isoin kiitos siitä kuuluu kaikille vieraillemme. Meillä on nyt talossa taapero, ja uudet kujeet. Muistelen uhmaikäisen Joelin taaperovuotta vieläkin haikeasti, se oli rankan vauvavuoden jälkeen aivan mahtavaa aikaa. Olen usein itseasiassa sanonut usein, että tuo vuosi on ollut tähän asti Joelin kanssa vietetyistä ehdottomasti ihanin. Leon on ollut aina niin helppo ja iloinen vauva, että saas nähdä millainen taaperovuosi meillä on tällä kertaa edessä.

 

8 kommenttia

 1. Ida//Mutsi ja murupullat kirjoitti:

  No hei ihana vartiotorni! Tuosta onkin teillä iloa ensikesänö jos on samanlainen helle <3
  Ja ihana kakku! Todella kaunis.
  Onnea yksivuotiaalle !

 2. Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

  On kyllä ihana kakku! <3

 3. Mirkka / Hima Saimi blogi kirjoitti:

  Ihana Leon, ihana kakku ja ihana hai! Onnea synttärisankarille. Tuo vartiotorni on kyllä upea ja vaikka muutamat Ryhmä Hau -lelut on tullut nähtyä (kotona siis kolmevuotias) oli tämä aivan uusi tuttavuus.
  https://himasaimi.blogspot.com/

 4. Terhi kirjoitti:

  Haa, tottakai ”frugtmonster” eli vesimelonimonsteri kuten sitä meillä kutsutaan 😉 Tuo tehdään meillä joka juhlaan, se on vaan niin helppo ja hieno tapa saada terveellistä juhlapöytään.

 5. Eve, Jetlaggies kirjoitti:

  Ihania koristeita ja kauniit juhlat. Mahtavaa, että jaksoit järjestää noin hienot juhlat. Itse olin niin uuvuksissa kolmeen kertaan vietetyistä ykkössynttäreistä, että koristelut jäi puolitiehen. Ehkä parin kuukauden päästä voin tsempata tyttären 2-vuotissynttärien kanssa<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *