Hae
Ruokaturisti

Lapsi koronatestiin jo toista muttei varmasti viimeistä kertaa

Selvisimme koko koronakevään läpi ilman minkäänlaisia vilustumisen oireita eli meidän ei tarvinnut huolehtia koronatesteistäkään. Kesäkuun puolessa välissä kun pojat palasivat päiväkotiin, niin esikoisemme Joel sai heti jotain pöpöjä ja alkoi oirehtimaan. Koska olimme juuri saaneet pojat päiväkotiin takaisin, halusimme käydä heti testaamassa ettei kyseessä ole korona jotta saamme negatiivisen testituloksen ja voimme viedä Joelin takaisin päiväkotiin vuotavan nenänsä kanssa. Eli ei muuta kuin lapsi koronatestiin. Saimme kesäkuussa vielä ajan testiin todella nopeasti, ja kävimme testaamassa Joelin drive-inn testipaikalla samana päivänä kun oireet alkoivat.

 

 

Lapsi koronatestiin 1. kerran

 

Kuten arvata saattaa, 5-vuotiaamme suhtautui samantien todella epäluuloisesti testiin. Istuimme Joelin kanssa autossa kun avaruuspukuinen hoitaja tuli pitkän tikun kanssa paikalle. Joel istui mieheni sylissä autossa, rullasimme ikkunan auki ja testin sai ihme kyllä otettua melko helposti. Mukavalta toimenpide ei tosiaan näyttänyt, ja toivoin silloin jo sydämestäni ettei loppuperhettä tarvitse testata. Joel itki melko paljon, mutta rauhoittui nopeasti kun lupasimme käyvämme yhdessä jäätelöllä. Testituloksissa kesti vielä alkukesästä melko kauan, ja saimme negatiivisen tuloksen 3 päivän päästä testistä.

 

Kotona sairastaessa palapelit on parasta puuhaa

 

Lapsi koronatestiin 2. kerran

 

Selvisimme onneksi koko kesäloman ilman edes pientä nuhaa, mutta viime perjantaina Joelille iski aika pahankuuloinen yskä. Soitimme samantien Mehiläiselle varataksemme ajan koronatestiin, ja ajoimme Hernesaaren drive-in testauspaikkaan. Vastassa oli melkoinen jono, ja pisteeltä neuvottiin kokeilemaan Espoon toimipistettä välttääkseen monen tunnin jonotuksen. Päätimme ajaa Espooseen, ja siellä selvisimmekin puolen tunnin odottelulla. Tällä kertaa Joel muisti miltä testin ottaminen tuntuu, ja itki kovasti heti nähdessään hoitajan lähestyvän autoamme. Mieheni sai Joelin kuitenkin pidettyä sylissä paikoillaan ja testaus oli nopeasti ohitse. Sydän melkein särkyi kun Joel sopersi dramaattisesti ”Ei lapselle voi näin tehdä!” Onneksi testitilanne oli pian kaukainen muisto vain, ja Joel pääsi autopäikkäreille kun ajelimme takaisin kotia kohti. Negatiivinen testitulos tuli jo sunnuntaina ja koska Joelin yskäkin oli loppunut, pääsimme palaamaan normaaliin arkeen. En tiedä miten enää saan Joelin kolmatta kertaa testaukseen, ja jos tämä syksy on samanlainen kuin kaikki muut syksyt päiväkodeissa, niin pianhan ne nenät alkavat jo vuotaa.

 

Onko teillä käyty jo testeissä?

 

Lue myös: Lasten kanssa etätoimistolla – Pärjäämisvinkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *