Hae
Nina ja minit

Välimerellinen pastasalaatti retkelle tai lounaaksi

Välimerellinen pastasalaatti on nopea, helppo ja kätevä eväsruoka, joka maistuu perheen pienimmillekin. Pastasalaatti on helppo tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, jos tiedossa on varhainen piknik tai ihan vaan työvuoro. Tämä värikäs, proteiinirikas pastasalaatti on vegaaninen, ja saat siitä gluteenittoman gluteenitonta pastaa käyttämällä. Näin pastasalaatti sopii hyvin monelle eri erikoisruokavaliolle ja on näyttävä myös juhlapöydässä. Halusin tehdä nimenomaan vegaanisen salaatin, jotta se on helppo ottaa mukaan retkelle huolehtimatta eläinperäisten raaka-aineiden pilaantumisesta. Teimme tätä värikästä pastasalaattia taas viime viikonlopun polkupyöräretkeä  varten, ja jälkiruoaksi meillä oli mukana mustikkamuffinsseja valkosuklaasydämellä. Kumpikin on loistava vaihtoehto myös Vappu-piknikille!

 

Välimerellinen pastasalaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g valitsemaasi pastaa
  • 1 tölkki mustapapuja
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia (n. 3 rkl jos valmiita kuutioita)
  • 100 g baby pinaatinlehtiä
  • 1 rkl pestoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl oreganoa
  • Ripaus mustapippuria

 

Värikkäät pienet simpukkapastat sopivat hyvin pastasalaattiin

Vaiheet:

  1. Keitä valitsemasi pienikokoinen pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä.
  2. Huuhtele pavut ja sekoita ne pastan sekaan.
  3. Pilko paprika ja kirsikkatomaatit, ja sekoita pastan sekaan.
  4. Sekoita öljy, pesto ja mausteet keskenään. Kaada kastike muiden ainesten sekaan ja sekoita.
  5. Lisää lopuksi mukaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja sekoita varovasti.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Välimerellinen juustopiirakka, joka loppuu juhlissa kesken

 

2 kommenttia

  1. EFLATUN kirjoitti:

    Näyttää hyvältä.
    https://www.eflatun.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *