Hae
Ruokaturisti

Itämaiset lohipyörykät kookoskastikkeella

Teemme arkisin melko nopeita ruokia, kuten bataattipataa, chili sin carnea tai tofua satay-kastikkeella. Viikonloppuisin kun meillä on enemmän aikaa, tykkäämme myös käyttää sitä ruoanlaittoon. Syömme paljon mausteisia, itämaistyylisiä ruokia. Lohipyörykät kookoskastikkeella on yksi sellainen. Vaikka ruokalaji itsessään on helppo tehdä, sitä varten pitää pilkkoa valkosipulia, inkivääriä, chiliä, raastaa limen kuorta ja rouhia vielä maapähkinöitäkin. Arkena tälläiseen näperrykseen ei valitettavasti ole aikaa. Olimme tehneet pyöryköitä aika monta kertaa, ennen kuin saimme ne meidän makuumme sopivaksi lisäämällä limen kuorta ja korianteria. Lohipyörykät maistuvat taaperollemmekin, sillä hän on tottunut syömään mausteita. Toivottavasti tekin nautitte lempireseptistämme!


 

Lohipyörykät kookoskastikkeella (4:lle hengelle)

 


Mitä tarvitset:

 

Lohipyörykät

  • 600 g lohta
  • 1 chilinpalko
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua inkivääriä
  • Yhden limen kuori raastettuna
  •  1/2 dl korianteria (ei ole pakollinen jos ei maistu)
  • 2 kananmunaa
  • 6 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • Seesaminsiemeniä pyöryköiden koristeluun

 

 

Kookoskastike

  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 rkl pilkottua, tuoretta inkivääriä
  • 2 tl kalakastiketta
  • Muutama korianterin oksa
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl soijaa
  • Hieman srirachaa, maun mukaan
  • 1 tl ruoko- tai kookossokeria
  • Kourallinen rouhittuja maapähkinöitä
  • 1 rkl Maizenaa sekoitettuna 2 rkl vettä

 

 


Vaiheet:

1. Hakkeloi lohi pieneksi ja laita kulhoon.
2. Sekoita lohen joukkoon kaikki muut ainekset paitsi kananmunat.
3. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä myös ne lohimassaan.
4. Laita lohimassa 30 minuutiksi jääkaappiin tekeytymään.
5. Tee massasta pyöryköitä ja kieritä ne seesaminsiemenissä.
6. Laita riisi kiehumaan. Seuraa pakkauksen ohjeita. 
7. Paista pyöryköitä paistinpannulla 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Tai laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi. Jos paistat pyörykät pannulla, kääntele niitä varovasti, jotta ne saavat tasaisen paistopinnan. Voit rikkoa yhden pyörykän varmistaaksesi niiden kypsyyden.

 

 

8. Sekoita kookoskastikkeen kaikki ainekset pienessä kattilassa.
9. Kuumenna ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
10. Lisää veteen sekoitettu Maizena loppuvaiheessa, ja keitä kunnes kastike suurustunut mieleiseksesi.

 

Lohipyörykät kookoskastikkeella

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Mausteinen uuniriisi – herkkuriisiä kokeiltuasi et enää keitä riisiä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *