Hae
Ruokaturisti

Skonssit kotoisalle afternoon tealle

Rakastan afternoon tealla kaikista eniten skonsseja. Skonssit ovat niitä pieniä, pyöreitä kakkusia joihin sivellään runsaasti kermaa ja hilloa. Nyt kun en ole päässyt aikoihin iltapäiväteelle ravintolaan, päätin tehdä itse skonsseja. Oikeastihan skonssien kanssa kuuluisi tarjoilla ”clotted cream” kermaa, jonka tekeminen vaikutti miltei mahdottomalta tehtävältä koska siihen kuuluisi käyttää täysirasvaista pastöroimatonta kermaa. Aivan yhtä maukkaan vaahdon saa yhdistämällä kuohukermaa ja mascarponea. Kokeile vaikka!

 

 

Skonssit (n. 10 kpl)

 

 

skonssit – Mitä tarvitset:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 60 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tippa vaniljauutetta (jos haluat)
  • 2 rkl sokeria 
  • Ripaus suolaa
  • 1 kananmuna voiteluun

 

 

vaiheet:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  3. Nypi kuivien ainesten sekaan voi. Hiero voita sormillasi jauhojen sekaan kunnes seos alkaa murustua.
  4. Lämmitä maito hellalla lämpimäksi, varo ylikuumentamista. Lisää mukaan sitruunamehu ja halutessasi vanilja, ja laita sivuun jäähtymään.
  5. Laita pelli leivinpapereineen uuniin kuumenemaan.
  6. Kaada jääntynyt maito muruseoksen sekaan, ja sekoita pikaisesti haarukalla
  7. Ripottele jauhoa leivinalustalle ja työstä taikinasta n. 3 cm paksuinen levy. Varo taikinan ylityöstämistä, sillä se murenee.
  8. Käytä esimerkiksi pientä lasia tai pyöreää muottia ja leikkaa taikinasta skonsseja. Kokoa taikina aina välillä yhteen, jotta saat kaiken taikinan käytettyä.
  9. Voitele skonssit kananmunalla ja siirrä varovasti lastalla kuumalle uunipannulle 
  10. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes skonssit ovat kohonneet ja saaneet väriä. 
  11. Anna jäähtyä hieman, leikkaa puoliksi ja tarjoile mascarponevaahdon ja hillon kera. 

 

 

mascarponevaahto- Mitä tarvitset:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 grammaa mascarponejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria

vaahdon vaiheet:

  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
  2. Vatkaa pikaisesti sekaan mascarponejuusto ja tomusokeri, varo ylivatkaamista.
  3. Siirrä tarjoiluastiaan.

 

 

Herkullisia teehetkiä!

 

Leivo myös: Mansikkajuustokakku uunissa Cheesecake Factoryn tapaan

 

2 kommenttia

  1. Heljä Heineman kirjoitti:

    Kiitos tuosta kätevästä clotted cream -versiosta. Se maistuu juuri samalta ja koostumuskin prikuulleen sama, kuin mitä saimme Liverpoolissa iltapäiväteellä. Olen kotona tehnyt tällä ohjeella kertaalleen ja teen jatkossakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *