Hae
Ruokaturisti

Tuorepuuro lapsille – vain 3 raaka-ainetta

Olen kuvitellut, että tuorepuurojen teko on työlästä, ja niissä on montaa erilaista siementä, terveysjauheita ja vaikka mitä taikoja kaurahiutaleiden lisäksi. Mutta sopiiko tuorepuuro lapsille? Mieheni teki yksi ilta itselleen tuorepuuron jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi, ja aamulla kumpikin poika tuli kinuamaan sitä itselleen. Näin kävi muutamana aamuna, ja mieheni kyllästyi kun ei saanut syödä omaa aamupalaansa. Ajattelin, että teen pojille sitten kummallekin oman tuorepuuronsa, ja yllätyin kuinka helppo mieheni versio olikaan. Joel kysyy usein iltaisin jo, että voinko tehdä aamuksi ”mustikkapuuroa”, ja kumpikin poika ahmii tuorepuuronsa. Varjopuolena tässä on se, että joskus unohdan iltaisin tehdä puuron ja keitän aamulla kaurapuuroa. Arvatkaa vaan, maistuuko se enää edes maapähkinävoilla maustettuna?

 

Mansikkainen tuorepuuro yhdelle

 

Mitä tarvitset:

 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 dl kauramaitoa tai lehmän maitoa
 • 0,5 dl tuoreita tai sulatettuna pakastemansikoita
 • 0,5 tl kanelia

 

 

Vaiheet:

 1. Valmista puuro edellisenä iltana, ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
 2. Sekoita hiutaleet, maito ja kaneli keskenään kulhossa.
 3. Pilko mansikat pieneksi ja kaada puuron päälle.
 4. Sekoita mansikat aamulla puuron sekaan ja nauti!

 

Voit muokata reseptiä vaihtamalla tuoreet mansikat vaikka pakastemustikoihin tai tuoreisiin, tai joihinkin ihan muihin marjoihin. Itse en laittaisi pakastemansikoita puuroon, sillä ne vetistyvät helposti eikä niitä saa pilkottua jäisinä.  Olen sen sijaan käyttänyt kuivattua luomumustikkajauhetta, jolloin lopputuloksena on kauniin violetti tuorepuuro. Jos teen puuron itselleni, laitan sekaan lisäksi ripauksen vaniljasokeria ja chia-siemeniä.

 

 

Tuorepuuro maistuu lapsille

Hyviä aamiaishetkiä!

Lue myös: Puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

 

2 kommenttia

 1. Anssu kirjoitti:

  Valtion ravitsemussuositusten mukaan tuorepuuroja ei tulisi tarjota lapsille niiden heikon hygieeninen laadun vuoksi.
  Tärkeä huomio olisi lisätä tähän postaukseen.

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Hei! Tämä koskee vain kypsentämätöntä viljaa, kaurahiutaleet on höyrytetty eli ei huolta ? ”Syödään yhdessä – ruokasuositukset lapsiperheille -julkaisussa listataan ruoka-aineita, joiden turvalliseen käyttöön liittyy yleisiä ohjeita. Suositusten mukaan liottamalla kypsentämättömästä viljasta tai siemenistä valmistettuja tuorepuuroja ei suositella alle 6-vuotiaille lapsille annettaviksi. Suositusta perustellaan sillä, että tuotteiden hygieeninen laatu voi olla huono.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *