Hae
Nina ja minit

Omenajuustokakku – Syksyn hittikakku

Syksy ja omenat ❤️ Mutta mitäs kun omenoita alkaa olla aivan liikaa? Omenajuustokakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen herkku. Löysin pari vuotta sitten ihanan omenajuustokakun reseptin Pikkumurunen-blogista. Tässä pari syksyä sillä leipoessani, olen tapani mukaan muuttanut reseptiä melko paljon. Olen vähentänyt vehnäjauhoja, tehnyt kakun vähäsokerisemmaksi ja jätin myös suolan pois. Lisäksi yksinkertaistin reseptiä ja sen vaiheita hieman. En siis enää tiedä kuinka paljon näillä kahdella kakulla on yhteistä, mutta tästä ainakin tuli aivan mielettömän hyvää. Ja kuten uunissa tehdyt juustokakut yleensä, myös tämä on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. 
 

Kaurainen omenajuustokakku uunissa
 

Mitä tarvitset:

Pohja
– 135 g kaurakeksejä
– 50 g voita

Täyte
– 300 g philadelphia-juustoa
– 200 g crème fraîchea
– 1 dl fariinisokeria
– 0,5 dl sokeria
– 2 tippaa vaniljaaromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
– 2 tl kanelia
– 2 rkl Maizenaa
– 1 dl kuohukermaa
– 3 isoa kananmunaa
– 3 keskikokoista punaista omenaa (royal gala)

Kauramuru kakkun päälle
– 75 g voita
– 1 dl fariinisokeria
– 0,5 dl vehnäjauhoja
– 1,5 dl kaurahiutaleita
– 2 tl kanelia

Omenajuustokakku

Vaiheet:

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai huhmarella, lisää sulatettu voi sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
2. Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet taikinan.
3. Kuori omenat, poista siemenkodat, ja kuutioi ne valmiiksi
4. Vatkaa Philadelphia ja crème fraîche kulhossa tasaiseksi.
5. Lisää mukaan sokerit, vanilja-aromi, kaneli ja Maizena, ja sekoita kunnolla.
6. Lisää mukaan myös kerma ja kananmunat, ja vatkaa tasaiseksi.
7. Lisää taikinan joukkoon pieneksi kuutioitu omena. 
8. Kaada juustokakkuseos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. 
 

9. Mittaa kaikki kauramurun ainekset kulhoon, ja nypi käsin kunnes murumaista. 
10.Ripottele kauramuru tasaisesti kakun päälle, se vajoaa hieman taikinan sisään. 

11. Paista kakkua ensin 200 asteessa 10 minuuttia, jonka jälkeen vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 50 minuuttia. En käyttänyt kiertoilmatoimintoa. 
12. Kun otat kakun uunista, se saattaa tuntua hieman löysältä keskeltä, mutta hyytyy kyllä jääkaapissa.
13. Laita kakku jääkaappiin kun se jäähtyy tarpeeksi, ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.
 

Ihanaa syksyä!

 

Seuraathan kokkailujamme myös Instagramissa 

 

Yksi kommentti

  1. Laura M. kirjoitti:

    Minkä kokoinen vuoka on kyseessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *