Hae
Ruokaturisti

Leon 2 vuotta – Juhlahumua ja leijonakakkua

Juhlimme viikonloppuna kuopuksemme 2-vuotis synttäreitä. Aika on mennyt valtavan nopeasti tämän hurmaavan pienen kanssa! Leon tuntuu niin pieneltä vielä, vaikea uskoa, että Joel oli saman ikäinen Leonin syntyessä kuin Leon on nyt.  Järjestimme 4-vuotiaalle Joelille elokuussa ensimmäiset kaverisynttärit, joihin osallistui 12 hänen ystäväänsä. Noiden juhlien jälkeen ajattelin, etten halua vähään aikaan järjestää samanlaista rumbaa. Ja koska Leon on vielä niin pieni, emme kokeneet tarvetta järjestääkään hänelle vielä  kaverisynttäreitä. Kutsuimme Leonin isovanhemmat ja hänen neljä kummiaan perheineen juhlimaan pientä päivänsankaria. Juhlijoita meillä oli yhteensä 12 aikuista, ja 4 lasta. Leon nautti todella paljon juhlistaan, ja kiiruhti aina ovelle tervehtimään vieraitaan.

 

Synttäritarjoilut

 

Onnellinen kakun omistaja

 

Pienen pojan synttäreillä juhlapöydän katseenvangitsijana toimi näyttävä leijonateemainen kakku. Koska Leonin lempiuniriepu on leijona, hän on heti puhumaan opittuaan huudellut ”Leiona!” monta kertaa päivässä.  Annoin ulkonäön suhteen vapaat kädet, ja olimme kaikki todella tyytyväisiä lopputulokseen. Kakussa vuorotteli vadelmamousse ja suolakinuskimousse, ja se oli koristeltu popcorneilla. Olen ottanut tavaksi tilata lasten synttärikakut itseäni taitavammilta, ja olen itse keskittynyt muihin tarjoiltaviin. Näyttävän kakun teko on aikaavievää puuhaa, ja vaatii lisäksi taitoja mitä minulla ei valitettavasti ole.

 

 

Lapsille oli tarjolla perinteisiä nakkipiiloja, sillä mikään muu ei häviä yhtä nopeasti pieniin massuihin. Tein aikuisille suunnatun välimerellisen juustopiirakan, jota pojat myös söivät. Piirakka on loistava valinta juhlapöytään, sillä se on helppo tehdä, on ruokaisa ja maistuu nimenomaan kylmänä.  Näpertelin myös pieniä suolaisia kuppeja, jotka oli täytetty kylmäsavulohi-mascarponemassalla. Lisäksi meillä oli suolaisia keksejä ja erilaisia juustoja. Olimme varanneet lapsille pieniä söpöjä Mini Babybel-juustoja, vaikka meidän pojat rakastavat brie-juustoakin.

 

Leonin saamat lahjat

 

 

Leonille on melko vaikea hankkia lahjoja, sillä meiltä löytyy jo kaikkea mahdollista. Joel on vain pari vuotta Leonia vanhempi, ja olen säästänyt kaikki hänen taaperolelunsa. Leon ei siis varsinaisesti tarvitse mitään, vaikka innostuukin valtavasti aina uusista leluista. Leon sai toivelahjana vetoketjullisen Muumi-yökkärin, musiikkikirjoja ja palapelejä. Leon sai myös hienon Speedy Beedy-lautapelin jota hän on pelaillut Joelin kanssa toistaiseksi aivan itsekeksityillä säännöillä. Lisäksi mummi toi Leonille hienon paloauton, joka ruiskuttaa vettä. Kiitos vaan mummi! Yhdeltä kummiltaan Leon sai tällä kertaa aidon kuksan, viime vuonna hienon puukon. Kyseinen kummi aikoo selkeästi keskittyä opettamaan taaperollemme erätaitoja.  Joel oli hieman mustasukkainen Leonin saamista lahjoista, ja auttoi innokkaana avaamaan jokaisen paketin. Onneksi Leon on pikkuveljen roolissaan tottunut jakamaan lelujaan, ja suuremmalta draamalta vältyttiin.

 

Mitä teillä viimeksi juhlittiin?

 

Lue myös: Leonin 1-vuotissynttärit – Vauvasta taaperoksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *