Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Lakana jenkkisänkyyn – Etsitkö paikoillaan pysyvää?

Kaupallinen yhteistyö: Full Moon

Tilasimme jo maaliskuussa  uuden, 210 cm leveän jenkkisängyn. Edellinen sänkymme oli 180 cm leveä ja niinpä jouduin ostamaan kaikki uudet aluslakanat sänkyymme. Aloin hyvissä ajoin ennen uuden sängyn saapumista etsimään kaupoista ja verkkokaupoista aluslakanoita, ja suurin jonka löysin oli 240*270 cm. Laskin tämän koon riittävän hyvin, ja tilasin muutaman aluslakanan aluksi. Kun sänky saapui vihdoin meille toukokuun alussa, sain lakanan vedettyä paikoilleen peittäen 9 cm korkuisen patauspatjan. Heti ensimmäisenä yönä lakana lähti reunoilta irti ja jouduin aamulla petaamaan sen uudelleen. Turhauttavaa! Aloin googlettelemaan ja löysin suomalaisen Full Moonin. Heillä on aivan kaiken kokoisia lakanoita, ja monta erilaista ratkaisua aluslakanalle, joka pysyy paikoillaan levottomallakin nukkujalla. Jos sinulla on hakusessa lakana jenkkisänkyyn, niin kannattaa tutustua Full Moonin valikoimaan.

 

Lakana jenkkisänkyyn

 

Full Moonin kuminauhalakana pysyy taatusti paikoillaan

 

Full Moonin valikoimista löytyy perinteisten aluslakananoiden lisäksi erilaisia aluslakanamalleja, jotka on nimenomaan suunniteltu jenkkisänkyihin ja motorisoituihin sänkyihin. Sain testiin kolme eri mallista aluslakanaa: kuminauhalakanan, pikapetauslakanan ja petauspussilakanan. Full Moonin  kaikki lakanat tehdään Lahdessa, enemmistö tilauksesta. Kotimainen valmistus mahdollistaa, että lakanoiden koon lisäksi myös erilaiset väriyhdistelmät ja muut kustomoinnit ovat täysin asiakkaan valittavissa. Vakiokokoisten lakanoiden lisäksi saat lakanat myös mittatilauksella kaiken kokoisiin ja korkuisiin sänkyihin.

 

Sain testiin kolme eri mallista lakanaa

 

Full Moon käyttää vuodevaatteissaan laadukkaita, nukkaantumattomia puuvillakankaita, jotka eivät sähköisty ja kestävät kulutusta. Kankailla on öko-tex standardi, joka takaa ettei kankaiden valmistuksessa ole käytetty haitallisia viimeistyksiä eikä väriaineita. Full Moonin lakanatuotteissa käytetään muun muassa kampapuuvillaa, joka paranee oikein käytettynä ja pysyy hyvänä kauan. Kampapuuvilla on pitkäkuituista puuvillaa, joka on sileämpää ja kestävämpää kuin lyhytkuituinen puuvilla. Sitä suositellaan myös erityisesti allergisille ihmisille, sillä se ei kerää helposti pölyä eikä siitä irtoa kuitupölyä kovin herkästi. Ja hotellien liinavaatteissa käytetään usein juuri kampapuuvillaa. Jos lakanan materiaali tai väri mietityttää, voit pyytää Full Moonin asiakaspalvelusta maksuttoman kangasnäytteen.

 

Kuminauhalakana

Otin testiin ensimmäiseksi muotoon ommellun kuminauhalakanan, jossa on riittävästi mittaa myös patjan alla. Voit valita lakanaaasi tilatessa patjan korkeuden ja leveyden, saat siis täysin omaan sänkyysi räätälöidyn koon. Väreinä on valkoinen, vaalean sininen, harmaa ja musta. Valitsin vaaleansinisen tässä mallissa ja sain juuri oikean kokoisen lajanan meidän 9 cm korkuiseen petauspatjaamme. Muotoon ommeltuna kuminauhalakana pysyy hyvin paikoillaan alareunaa kiertävän kuminauhansa ansiosta ja se oli helppo pingottaa petauspatjan ympärille.

 

Kuminauhalakanani on valmistettu kampapuuvillasta, joka tuntuu todella miellyttävältä iholla. Kyseistä lakanaa saa myös puuvillasatiinista puuvillasta ja pellavasta valmistettuna. Minulla on ollut nyt viikon käytössä, enkä ole joutunut kertaakaan laittamaan lakanaa uudelleen.

Mittatilaustyönä tehdyt, paikoillaan pysvät aluslakanat jättimäiseen jenkkisänkyyn kuulostaa todella kalliilta investoinnilta, mutta tämä meidän aluslakanamme maksaa 139 euroa. Mielestäni todella kohtuullinen hinta kestävästä, juuri oikeankokoisesta lakanasta! Seuraavaksi otan testiin petaupussilakanan ja kerron sitten kuinka sen kanssa kävi.

 

Hyviä unia!

 

Lue myös: Vinkit taaperon nukuttamiseen

 

Kaupallinen yhteistyö: Full Moon

2 kommenttia

  1. Ulla kirjoitti:

    Kiitos vinkistä. Saman ongelman kanssa painitaan täälläkin. Hienoa kuulla kotimaisesta valmistajasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *