Hae
Ruokaturisti

Lihaton lokakuu: Tutut arkiruokareseptit lihattomina

Niin sitä vaan jo eletään lokakuuta, ja samalla jollain teistä ehkä käynnistyi myös lihaton lokakuu. Moni onkin huomannut, ettei blogini resepteissä ole sormiruokareseptejä lukuunottamatta lihaa. Perheemme ei ole nimittäin syönyt lihaa vuosiin, lukuun ottamatta poikien vauvavuotta ja satunnaisia hodareita tapahtumissa. Syön silti usein kalaa ja äyriäisiä, ja ajattelin lihattoman lokakuun aikana jättää nekin pois. Lokakuun ajan blogistani löytyy siis ainoastaan kasvisreseptejä ja kokosin teillä tähän muutaman vanhan lempparini

 

Lihaton lokakuu – Tutut arkiruokareseptit

 

Täyteläinen linssilasagne

 

 

Lasagne on ylellinen arkiruoka siinä mielessä, että vaikka se on helppo tehdä, sen tekemiseen menee melko kauan. Teemme ainakin kerran kuussa lasagnen nyhtökaurasta, soijarouheesta, härkiksestä tai punaisista linsseistä. Meidän kaikkien lemppari on kuitenkin tämä täyteläinen linssilasagne.

Linkki reseptiin: Täyteläinen linssilasagne

 

Chili sin carne

 

Chili sin carne on yksi helpoista arkiruokalajeista perheessämme ja teemme sitä joka toinen viikko. Lapsemme tykkäävät mausteisesta ruoasta ja esikoisemme suorastaan rakastaa papuja. Muokkaan silti Chili sin carnea aina vähän lapsillemme sopivaksi, ja laitan melko mietoa chilijauhetta ruokaan. Chili sin carne on parhaimmillaan riisin, avokadon ja hapankerman kanssa tarjoiltuna. Eikä sovi unohtaa korianteria, joka mielestäni tosin sopii aivan jokaiseen ruokaan.

Linkki reseptiin: Chili sin carne -Mausteinen talvipäivän lämmike

 

falafelpelti

 

Jos olet tottunut tekemään uunipeltiä lihapullilla, kokeile vaihteeksi falafelpyöryköitä. Falafelpelti on helppo ja monipuolinen uuniruoka. Ruokaan makua tuovat kikherneiden ohella yrtit, paahdettu tomaatti ja manteli. Syömme tätä melko usein ja kokeilleet myös hieman eri variaatioita. Lapset tykkäävät kun olen lisännyt couscousin sekaan rusinoita tai taateleita tuomaan mukaan makeutta. Jos haluat, voit ripotella pinnalle esim. fetavuustoa 5 minuuttia ennen uunista ottamista.

Linkki reseptiin: Marokkolaistyylinen falafelpelti uunissa

 

Herkullista lihatonta lokakuuta!

 

Lue myös: Tammikuun Vegaanihaaste – Miksi lähdimme mukaan?

 

2 kommenttia

  1. Noora kirjoitti:

    Onpa kiva, että lihaton lokakuu on sielläkin ollut teemana. Falafelpelti näyttää herkulliselta uudelta tuttavuudelta, täytyypä pian testata! Chili sin carne ja vegaaninen lasagne ovat meidön perheemme ruokapöydän kiintotähtiä ja maistuvat yleensä kaikille 🙂

    -Noora
    http://www.wonderworldofnoora.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *