Chili sin carne -Mausteinen talvipäivän lämmike
Chili sin carne on yksi helpoista arkiruokalajeista perheessämme ja teemme sitä joka toinen viikko. Lapsemme tykkäävät mausteisesta ruoasta ja esikoisemme rakastaa papuja. Muokkaan silti Chili sin carnea aina vähän lapsillemme sopivaksi, ja laitan melko mietoa chilijauhetta ruokaan. Lisäämme sitten omiin annoksiimme enemmän chiliä. Chili sin carne on parhaimmillaan riisin, avokadon ja hapankerman kanssa tarjoiltuna. Eikä sovi unohtaa korianteria, joka mielestäni tosin sopii aivan jokaiseen ruokaan. Tämä on siitä huvittava ruoka meillä, että esikoinen kaivaa ruoasta pois kaikki paprikat ja kuopuksemme kaikki kidneypavut. Noh, kaikkia ei voi miellyttää!
Chili sin carne (gluteeniton)
Mitä tarvitset:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl tummaa soijarouhetta
- 1 purkki (400/240 g) kidneypapuja
- 1 purkki (400 g) paseerattua tomaattia
- 1,5 dl vettä
- 1 tl jauhettua savupaprikaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 tl jauhettua korianteria
Vaiheet:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljyä kasarissa ja kuullota sipuleita 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lisää kattilaan soijarouhe ja mausteet, ja jatka kuullotusta muutama minuutti.
- Lisää vesi ja anna sen imeytyä viitisen minuuttia.
- Lisää lopuksi paseerattu tomaatti, kuutioidut paprikat ja huuhdotut kidneypavut.
- Hauduta chili sin carnea miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Tarjoile riisin ja raikkaan creme fraichen kanssa.
Hyvää ruokahalua!
Kokkaa myös: Itsetehty vegaaninen italianpata
Mitä suosittelisit tähän soijarouheen sijasta?
No vaikka suomalaista hernerouheproteiinia, melko samanlaista, mutta toki soijatonta 🙂