Hae
Ruokaturisti

Vegaaninen munatoti – Joulun hittijuoma

Munatoti on ihanan kermainen joulujuoma, jota meillä juodaan yleensä aattona ja joulupäivänä kun glögiin on jo kyllästynyt. Munatoti sopii mainiosti yhteen joulukonvehtien kanssa. Tässä reseptissä cashewpähkinät korvaavat kananmunan, ja luovat munatotiin kermaisen koostumuksen. Kyseessä on ihanan kookoksinen ja aromikas munatoti ilman kananmunia. Vegaaninen munatoti maistuu lapsille sellaisenaan ja aikuisille tilkalla rommia tai brandya. Munatotin pitää viilentyä kunnolla, joten se kannattaa valmistaa jo aamulla jääkaappiin tekeytymään.

 

vegaaninen munatoti

 

Mitä tarvitset

  • 7 dl kookosjuomaa tai kaurajuomaa
  • 200 ml kookoskermaa
  • 75 grammaa cashew-pähkinöitä
  • 100 grammaa sokeria
  • Tippa vanilja-aromia
  • 1/2 teelusikallista jauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 teelusikallista jauhettua kanelia
  • Vapaaehtoinen: 1,5 dl rommia tai brandya

 

Vaiheet

 

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä puolisen tuntia.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasainen.
  3. Kaada seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vispaten. Näin munatotista tulee kermainen ja se paksuuntuu hieman.
  4. Ota munatoti kuumalta liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  5. Kaada seos siivilän läpi kulhoon.
  6. Jos haluat lisätä sekaan rommia tai brandya, odota kunnes seos on kokonaan jäähtynyt. Itse jaan munatotin aina kahteen pulloon: toinen pysyy alkoholittomana ja toiseen pulloon lisään desin rommia.
  7. Pullota munatoti ja anna viilentyä jääkaappissa ennen nauttimista.
  8. Tarjoile vegaaninen munatoti vaahdotetun kookoskerman tai kauravispin kera.
  9. Munatoti säilyy jääkaapissa noin viisi päivää. Ravista aina ennen nauttimista.

 

Rauhallista joulua!

 

Lue myös: Itse tehty glögi maistuu mustikalta ja appelsiinilta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *