Hae
Ruokaturisti

Blogihaaste: Näin valehtelen somessa

Vaikuttajamedian perustaja ja bloggaaja Johanna haastoi minut vastaamaan monessa blogissa nyt kiertävään kyselyyn. En ole koskaan tehnyt yhtäkään blogihaastetta, mutta koska Johannan vastauksia oli niin kiva lukea, päätin ottaa haasteen vastaan.  Alla siis lista bloggaajia koskevista väitteistä somen kaunistelua koskien, ja oma näkemykseni niihin.

 

Väite: Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Menen niihin ravintoloihin, jonne mahtuu vaunut ja saa syöttötuolin kätevästi. Lisäksi nopea palvelu on plussaa, ja siksi päädymme aivan liian usein sushibuffettiin. Jos joskus pääsemme miehen kanssa kahdestaan syömään, menemme yleensä himmeästi valaistuun ravintolaan, jossa ei oikein saa kuvia napsittua vaikka ruokalajit ovatkin todella esteettisiä.

 

Väite: Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

En kyllä. Meillä on kaksi pientä poikaa, ja kolme kissaa, eli tämä sanelee sisustuksen. Olen miettinyt, että koska rakastan ruoanlaittoa ja jaan paljon reseptejä kanssanne, minun kannattaisi käydä jonkinlainen ruokavalokuvaus/sommittelu-kurssi. Saa vinkata!

 

Ruokakuvauskurssi tulisi tarpeeseen

 

Väite: En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Minulla ei usein ole meikkiä, sillä hengailen vauvan kanssa kotona. Katson aina, että hiukset on edes harjattu, ja on vaatteet päällä. En itse asiassa edes osaa käyttää Instagrami stooreissa filttereitä, mistä ne saa?

 

Väite: Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

En ole niin ammattimainen bloggaaja, että olisin määritellyt itselleni brändin. Toisaalta kaikki juttuni liittyvät pikkulapsiarkeen, mutta sehän on todellisuuttani. Mutta jos olisin, niin ehdottomasti tekisin asioita mitkä tukevat brändiä, koska sitä seuraajat ja lukijat ilmeisesti haluaisivat nähdä ja lukea.

 

Väite: Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

En käsittele kuviani juurikaan, olen ehkä yhden kuvan vetäissyt Photoshopin kautta. Ei vain yksinkertaisesti ole aikaa. Pyrin ottamaan nättejä kuvia, ettei tarvitsisi käsitellä. Poikkeuksen tekevät blogini profiilikuva ja bannerikuva, joissa olin vain mallina ja Vaikuttajamedia hoiti loput.

 

Kävin keväällä meikkauskurssilla, sillä olen (olin) onneton meikkaaja

 

Väite: Silottelen elämääni somessa.

En siloittele, mutta en tietenkään kerro kaikkea. Minulla on somessa todella paljon arkikuvia kotosalta, eikä niitä tarvitse siloitella. Tuntuu, ettei perhebloggaajilta odoteta sellaista täydellisyyttä mitä esimerkiksi lifestyle-bloggaajilta.

 

Väite: Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

En kadu mitään, olen tehnyt nimittäin kaupallisia yhteistöitä vain sellaisten yritysten kanssa joiden arvot kohtaavat omieni kanssa. Olen kieltäytynyt esim. lastenvahtipalveluita tarjoavan yrityksen kanssa yhteistyöstä, sillä en halua jättää poikiani heille entuudestaan tuntemattoman henkilön kanssa. 

 

Väite: Bloggaajien elämä on glamourista.

Varmasti joidenkin on, minun ei niinkään. Toki saan kutsuja kivoihin tuotelanseerauksiin ja lehdistötilaisuuksiin, mutta niitä nyt on vain pari kertaa kuukaudessa ja lopun ajastani kykin edelleen hiekkalaatikon reunalla.

 

Täydellinen Instagram-hetki

 

Väite: Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

Ajattelisinkin, tulisi ehkä hohdokkaampia kuvia. Ruokakuvat tekee ehkä poikkeuksen tähän, mutta ne on niin helppoja kuvattavia kun pysyvät paikoillaan nätisti. Usein otan jonkun ihanan kuvan, ja tajuan sen nähtyäni miten täydellinen se olisikaan Instagramiin.

 

Väite: Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

En tiedä mikä Jodel on (tosin aion kohta selvittää).  Googlaan nimeni toisinaan, mutta vain omien työjuttujen takia, enkä blogin. 

 

Väite: Bloggaaminen ei ole oikeaa työtä.

Bloggaaminen voi olla ihan oikeaa työtä, johon saa kyllä koko työpäivän pituisen ajan kulumaan, ja vähän ylikin. Bloggaaja on kuin mainosfirman työntekijä, paitsi että hänen ainoa asiakkaansa on hän itse. Bloggaajan tulee olla koko ajan kirjoittamassa, kuvaamassa, tuottamassa sisältöä someen, verkostoitumassa ja vielä etsimässä yhteistyökumppaneita. Bloggaaminen on todellakin oikeaa työtä, ja vieläpä aika rankkaa sellaista. Hatunnosto niille kaikille, jotka työllistävät itsensä kokopäiväisesti bloggaamalla. Itse olen äitiyslomalla, ja palaan alkuvuodesta toimistolle.

 

Väite: Kaikki mitä kehut, on saatu (tai saat kehumisesta rahaa).

Olisikin 😀 En saa tuotteiden kehumisesta yhtään mitään, ellei postausta tai Instakuvaa ole merkitty ”kaupallinen yhteistyö”. Ja kehun todella paljon hyviä tuotteita ja merkkejä, joihin olen itse tykästynyt. Olen aina tykännyt jakaa vinkkejä muille, nyt vain satun saamaan palkkion joistain niistä.

 

Ailefon myrkyttömät muovailuvahat saatu bloginäkyvyyttä vastaan

 

Väite: Kaikki bloggaajat ovat keskenään kilpailijoita

Väärin. Yksi lukija voi lukea vaikka sataa blogia, ja moni lukeekin monta. Bloggaajan ja lukijan suhde ei ole eksklusiivinen, ja moni bloggaaja lukee myös muiden blogeja. En ole ikinä ymmärtänyt tätä kilpailuasetelmaa. Hyvät blogit nostavat koko blogialan arvostusta, eli muiden menestys on kaikkien menestys.

 

Kuulemani väite:  Bloggaajat kirjoittaa vaan saadakseen ilmaista tavaraa, ja kutsuja tapahtumiin.

Jotkut varmasti tekevät näin, mutta helpommaksi tulisi vain oikeasti ostaa itse ne tavarat. Bloggaaminen vie paljon aikaa, eikä bloggaajat joilla on vähän lukijoita saa sitä ilmaista tavaraa. Itse bloggaan, koska rakastan kirjoittamista. Blogini on ainoa paikka, jossa kirjoitan suomeksi, sillä työskentelen englanniksi. Pidän bloggaamista miltei kulttuuritekona itselleni, todistuksena että osaan kirjoittaa vielä suomen kieltä.

 

Haastan mukaan blogihaasteita rakastavan Colour Outside the lines -blogin Susannan, symppiksen Meidän suuri seikkailu -blogin Lauran, ja entisen blogiyhteisön Elämältä kaiken sain -blogin Jasun.

 

HAASTE:

  • Kerro, keneltä sait haasteen.
  • Vastaa väittämiin.
  • Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää  (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.
  • Lähetä haaste kolmelle muulle bloggaajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *