Hae
Ruokaturisti

Tutista eroon yhdessä yössä

Leon täyttää kuukauden päästä 2 vuotta, ja havahduin siihen että olisi varmaan jo aika päästä tutista eroon. Esikoisemme ei koskaan huolinut tuttia, joten minulla ei ollut aiheesta minkäänlaista kokemusta. Kun Leon oli kuukauden, ja imetys oli lähtenyt kunnolla käyntiin, tarjosin Leonille ensimmäisen kerran tuttia. Herrahan oli myyty aivan ensi kerrasta, ja käytti siitä lähtien tuttia aina nukkuessaan. Leon ei koskaan imenyt tuttia kuin nukkumaan mennessään, ja aamuisin tutti löytyi aina lattialta. Ajattelin kuitenkin, että voisi olla hyvä päästä tutista eroon ennen kahden vuoden rajapyykkiä. Tiesin ainostaan, että jengi rahtaa tutteja metsään oravanpoikasille, mutta enempää en ollut ehtinyt aiheeseen perehtyä. Mikä juttu tämä muuten on, ei kai ihmiset oikeatsi jätä niitä maatumattomia muovitutteja luontoon?

 

 

Miten pääsimme tutista eroon yhdessä yössä?

En löytänyt Leonin tuttia viikko sitten kun oli nukkumaanmenon aika. Leon kokosi huolellisesti kaikki kymmenen unikaveriaan, ja asetteli ne sänkyyn. Joimme tuttuun tapaan iltamaidon sohvalla, jonka jälkeen vein Leonin sänkyyn. Ilman tuttia. Asettelin hänen unikaverinsa hänen ympärilleen, peittelin koko lauman ja toivotin aivan normaalisti hyvää yötä. Sitten lähdin huoneesta tuttuun tapaan pois, ja käyttäydyin kuin meillä ei olisi koskaan tutti nähtykään. Suljin oven perässäni ja odotin järkyttynyttä itkua. Mutta ei, Leonista ei kuulunut pihahdustakaan kuin vasta seuraavana aamuna. Ja saman olen tehnyt nyt viikon ajan, eikä Leon ole kertaakaan kysellyt tuttinsa perään. Uskomatonta, mutta oikeasti totta.

 

Viiden kuukauden ikäisenä

 

Tiedän, ettei tästä meidän käsittämättömän helposta tutista eroon pääsemisestä ole kenellekään juuri mitään hyötyä. Tästä on vähän vaikea ottaa vinkkiä, paitsi että kannattaa ehkä kokeilla tutista eroon pääsemistä vain yksinkertaisesti unohtamalla koko tutin olemassaolo. On myös mahdollista, että Leon oli jo henkisesti valmis lopettamaan tutin imemisen, mutta imeskeli sitä vain koska me annoimme sen hänelle aina ennen päikkäreitä ja yöunia. Ehkä lapset vieroittautuvat luonnollisesti itsekseen tutista, aivan kuten äidinmaidosta. Leon tosin juo vielä maitoa, sillä minulla on tavoitteena WHO:n suosittelema kahden vuoden imetysurakka.

 

Tutti toi lohtua myös kesällä lentokoneessa

 

Miten teillä päästiin tutista eroon?

 

Lue myös: Taaperon päivärytmi on koko perheen rytmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *