Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Vuokraa matkarattaat, lentolaukku ja turvaistuin kentältä

Kaupallinen yhteistyö: Vaununi.fi

Olimme maaliskuussa Thaimassa pari viikkoa ennen koronapandemian alkua. Saimme matkalle mukaan Vaununi.fi lasten matkustustarvikkeiden vuokraamosta Babyzenin matkarattaat ja Stokken BedBox lastenlaukun. Nyt kun ihmiset alkavat matkustaa taas, ajattelin vinkata tästä superkätevästä palvelusta. Vaununi.fi missio on tehdä lapsiperheiden matkustamisesta turvallista ja vaivatonta. He toimivat Helsinki-Vantaan lentoasemalla, ja netistä Vaununi.fi sivulta vuokratut matkustustarvikkeet voi noutaa Airpro Travel Servicen palvelutiskiltä terminaali 2:n P-kerroksesta. Vuokraa matkarattaat, turvaistuin, lentolaukku ja muut lasten matkustustarvikkeet suoraan kentältä ennen matkaa.

Matkarattaiden vuokraus Helsinki-Vantaan lentokentältä oli todella kätevä tapa aloittaa loma. Koska Babyzen YOYO+ rattaat taittuvat niin pieneksi, niitä pidetään yleisesti kokonsa puolesta käsimatkatavaroina. Voit siis ajaa rattailla suoraan koneeseen asti ja ottaa ne mukaan matkustamoon! Lensimme Finnairilla, ja rattaat mahtuivat hyvin matkustamon käsimatkatavarahyllyyn. Saimme vuokralle myös JetKids by Stokke BedBoxin 2,5 vuotiaalle Leonille, 4-vuotiaalla Joelilla on jo omansa. Joel matkusti kentällä oman BedBox laukkunsa päällä Leonin istuessa tyytyväisenä vaunuissa.

 

Veljekset matkarattaiden kyydissä

 

vuokraa stokke bedbox laukku kentältä

 

Jetkidsby STOKKE® BedBox on lasten monitoimilaukku, josta saa  tehtyä lennolle pienelle oman sängyn, jonka lisäksi se toimii matkalla istuimena ja matkalaukkuna. Laukku on norjalaisen lentokapteenin ja hänen vaimonsa suunnittelema, ja se on tarkoitettu 0-7 vuotiaille matkustajille. Laukusta on eniten iloa 0-2-vuotiaille sänkynä, ja yli 2-vuotiaat pystyvät jo istumaan sen päällä niin että vanhempi vetää laukkua perässään. Uhosin jo viimeksi 4-vuotiaan Joelin omaa JetKids by Stokke BedBoxia hehkuttaessani, että aion ehdottomasti hankkia Leonille myös oman  BedBox -laukun seuraavalle pitkälle lennolle, jonne Leon tarvitsee oman paikkansa. Nyt kun saimme BedBoxin vuokrattua Vaununi.fi vuokraamosta, meidän ei tarvinnut hankkia toista kotiin.

 

BedBox toimii myös istuimena

 

Teimme BedBoxista kummankin pojan omalle paikalle sängyn heti nousun jälkeen. Laukun mukana tulee käyttöohjeet, mutta se oli todella helppo asentaa koneessa, ja tein sen ihan itsekseni ensimmäiselläkin kerralla ilman ohjeita. 2,5 -vuotias Leon mahtui JetKids by Stokke BedBox sänkyyn hyvin mahtumaan, ja nukkui menolennolla kuusi tuntia, ja paluulennolla seitsemän. Jouduin herättämään Leonin kun lähestyimme Helsinkiä. Lensimme Finnairilla, ja he kuten suurin osa lentoyhtiöistä, sallivat JetKids by Stokke® BedBoxin käytön lennolla. Laitoin poikien BedBoxit kasaan vasta kun aloimme laskeutumaan. Säilytimme laukkua lennolla nousun aikana matkatavaraluukussa ja laskun aikana edeltävän istuimen alla.

 

 

mitä laukkuun mahtuu?

Viimeksi kun kerroin Joelin uudesta JetKids by Stokke BedBox -laukusta iInstassa,  moni kysyi mitä laukun sisälle oikeasti mahtuu kun sängyn patjaa säilytetään myös siellä sisällä. Laukussa on 20 litraa säilytystilaa, vaikka laukun sisäosa näytti kieltämättä pieneltä kun siellä oli tuo valkoinen pestävä patja rullalla. Huomasin, että lisäksi laukun kansi on ontto ja jemmasin sinne sisälle oman kirjani. Sen lisäksi sain laukkuun viime kesän reissulla mahtumaan kaikki nämä tavarat:

  1. Kummallekin pojan huppari
  2. Joelin neljä Ryhmä Hau -minikoiraa
  3. Vesivärityskirja, värityskirja ja pari lasten kirjaa
  4. Leonin leikki iPad, auto ja Nemo-kala
  5. Kuusi smoothiepussia, rusinoita, ja Nalle-patukoita
  6. Lasten Uno-pelikortit
  7. Xylitol-pastillirasia ja purkkapussi
  8. Leonille 3 vaippaa ja wet wipes -paketti
  9. Ja bonuksena vielä mun todella paksu matkalukemiseni, Homo Deus-kirja ja Foodinin raakasuklaalevy

 

Kauniita unia!

 

Suosittelen vilpittömästi JetKids by Stokke BedBox -laukun vuokraamista kaikille, jotka matkustavat vähänkään kauemmas. Meillä monitoimilaukku oli todellinen lennon pelastaja jo viime kesän Kreikan lennolla, vaikka lento kesti alle neljä tuntia. Nyt kun lensimme maaliskuussa Thaimaahan 11 tuntia, en tiedä miten olisimme pärjänneet ilman omaa BedBoxia kummallekin pojalle.

 

vuokraa matkarattaat kentältä: babyzen yoyo

 

 

Olin kuullu paljon hyvää Babyzen YOYO -matkarattaista, mutten ollut koskaan aiemmin päässyt testaamaan niitä. Vaununi.fi vuokraa sekä Babyzen YOYO+ 6 matkarattaita 6kk:n iästä neljään vuoteen että vastasyntyneestä 6 kk ikäiselle sopivia Babyzen YOYO+ 0 matkarattaita. Meillä oli vuokralla tuo isompi koko, ja vuokrasimme Joelille myös rattaisiin yhteensopivan seisomalaudan, jossa on satula istumiseen. Todella kätevä kapistus! Joel mahtui tosin myös istumaan vaunuissa, ja sai Leonin paikan toisinaan kun Leon halusi olla sylissä.

Kyseisiä matkarattaita pidetään yleisesti kokonsa puolesta käsimatkatavaroina, joten vaunut voi ottaa mukaan matkustamoon. Vuokraa matkarattaat netistä, hae ne kentältä ennen check-inniä, aja niillä suoraan lentokoneen ovelle ja taita ne matkustamon matkatavarahyllylle. Toista käänteisesti kohteessa. Kannattaa kuitenkin varmistaa lentoyhtiöiltä etukäteen, saako matkavaunut ottaa matkustamoon. Jos ei, niin vaunut kulkevat hyvin myös ruumassa. Ainakin Finnairin lennoille matkarattaat saa ottaa matkustamoon.

 

 

Matkarattaat palvelivat meitä oikein hyvin reissussa. Vaikkemme tehneet mitään pidempiä retkiä, kävelimme joka päivä melko paljon. Joel jaksaa jo kävellä pitkiäkin matkoja ilman rattaita, mutta Leon tarvitsi ehdottomasti mukaan rattaat. Joelin satulaistuimesta oli myös hyötyä kun vaeltelimme Phuket Townissa helteessä. Omat matkarattaamme eivät olisi mahtuneet matkustamoon, eikä tosin autoonkaan. Oli siis hienoa saada rattaat napattua mukaan kentältä ja jätettyä ne myös sinne matkan jälkeen.

 

Turvaistuin matkalle mukaan

 

Vaununi.fi vuokraamosta löytyy myös kolmea erilaista turvaistuinta. Kaikki  istuimet vuokrataan siistittynä omaan suojakoteloon pakattuina. Suojakotelo suojaa turvaistuinta matkatavarakäsittelyssä, joten voit huoletta jättää turvaistuimen heti sen noudettuasi matkatavarahihnalle. Parasta on, että kun vuokraat istuimen mukaan jo Suomesta, saat juuri oikean istuimen omalle lapsellesi. Olemme usein vuokranneet auton kohteesta ennakkoon, ja toivoneet tietynlaista istuinta. Usein istuimet ovat kuitenkin olleet liian isoja lapselle ja oikeanlaista istuinta on yritetty metsästää väsyneenä kentällä. Vuokra-autoihin kun yleensä saa sellaisen istuimen mitä vuokraajalla on varastossa jäljellä. Meillä ei ollut tällä kertaa tarvetta turvaistuimelle, sillä tiesimme jo ennakkoon ettemme aio tehdä mitää retkiä Thaimaassa emmekä aio vuokrata autoa. Ensi kerralla tiedän sitten mistä saan varmasti turvallisen istuimen mukaan matkalle.

 

Matkarattaat makuuasennossa, 4-vuotias kyydissä

 

Hyvää matkaa!

 

Lue lisää maaliskuisesta lomastamme: Lasten kanssa reissussa – mitä olen oppinut? ja JetKids by Stokke BedBox laukusta. 

 

Kaupallinen yhteistyö: Vaununi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *