Hae
Ruokaturisti

Yksivuotiaamme nukkui täydet yöunet jo toistamiseen

Ihme on tapahtunut! Juuri vuoden ja kaksi kuukautta täyttänyt kuopuksemme nukkui toissa yönä ensimmäistä kertaa koskaan 12 tuntia putkeen. Hän meni nukkumaan kahdeksalta illalla, ja heräsi hyvin pirteänä kahdeksalta aamulla. En tiedä onko meidän porrastettu unikoulu, josta kerroin viime kuussa tuonut tulosta. Itse heräilin muutaman kerran yöllä tottumuksesta, mutta nukahdin onneksi pian uudestaan. Olin mennyt nukkumaan vasta puolen yön aikaan, mutta sain silti nukuttua täydet 7 tunnin yöunet, joka on kahden pienen pojan äidille melko suuri saavutus. Aamulla silti harmitti, etten jälleen kerran ollut päässyt ajoissa sänkyyn vaan Netflix oli vienyt voiton.

 

 

Toistin saman virheen eilen illalla, ja menin nukkumaan vasta kahdentoista aikaan. Tänään aamulla kolmevuotias Joel heräsi puoli kahdeksalta, ja tajusin että Leon on taas nukkunut koko yön omassa huoneessaan. Leon heräsi taas eiliseen tapaan kahdeksalta hyvin levänneenä aamumaidolleen. Kuukausi sitten tilanne oli vielä se, että olimme päässeet jo eroon kaikista ennen klo 4.00 yöllä tapahtuvista yöimetyksistä, mutta Leon heräsi silti kerran yössä. Olimme päätelleet, että taaperolle yöheräily on selkeästi päälle jäänyt tapa, jonka voi kitkeä pois. Viimeisen yöimetyksen lopettaminen vaatii silti aina eniten aikaa ja vaivaa, ja olen rehellisesti sanottuna imettänyt Leonin joka yö viimeiset pari viikkoa neljältä koska silloin kaikki pääsevät mahdollisimman nopeasti nukkumaan. En siis voi ottaa liian suurta kunniaa näistä kahdesta täydellisestä yöstä.

 

 

Esikoisemme  lopetti yöllä heräilyn hieman yli vuoden ikäisenä, kun lopetimme hänen kanssaan yöimetykset porrastetusti. En vain mitenkään voi uskoa, että Leon olisi jo samassa pisteessä. Se, että saisimme tästä lähtien nukkua mieheni kanssa kokonaiset yöunet joka yö, kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta. Uskon siis, että Leon nukkui ihan tsägällä kaksi yötä putkeen näin rauhallisesti, ja me saimme keräillä voimia tulevia öitä varten.

 

Kauniita unia!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *