Hae
Ruokaturisti

Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

En ole leiponut vuosiin muffinsseja, sillä niistä tulee makuuni usein liian kuivia. Päätin kuitenkin antaa muffinsseille vielä yhden mahdollisuuden, ja mietin miten niistä saisi mahdollisimman meheviä. Koska olen juustokakkujen paras ystävä, päätin lisätä tuorejuustoa myös muffinsseihin. Ja sehän toimi, mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä olivat seuraavanakin päivänä sopivan kosteita, vaikkei valkosuklaasydän enää ollutkaan sula. Jos haluat takuulla meheviä muffinsseja, kokeile näitä! Ja syö muutama puolen tunnin sisällä leipomisesta, kun suklaa on vielä sulaa. Suosittelen käyttämään isoja amerikanmuffinssivuokia.

 

Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä (12 kpl)

 

mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

Mitä tarvitset:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½  tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl raastettua luomusitruunankuorta
  • 1,5 dl pakastettuja mustikoita
  • Ripaus suolaa
  • Tippa vanilja-aromia
  • 150 g valkosuklaata

 

mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

Vaiheet:

  1. Yhdistä kuivat aineet sokeria lukuunottamatta kulhoon.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää sokeri ja vatkaa muutama minuutti
  4. Lisää maito, munat, vanilja-aromi ja sitruunankuori.
  5. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon varovasti, älä vatkaa.
  6. Lisää lopuksi jäiset mustikat varovasti käännellen.
  7. Täytä muffinssivuoat taikinalla, niin että vuoasta peittyy 3/4 ja upota 2 valkosuklaapalaa jokaisen vuoan keskelle.
  8. Huom! Suosittelen käyttämään isoja amerikanmuffinssivuokia. Jos käytät pienempiä niin ota muffinssit aiemmin uunista ulos ja laita sisälle vain yksi suklaapala.
  9. Paista muffinsseja 175 asteisen uunin keskiosassa n.30 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, mutta älä liikaa että suklaasydän pysyy pehmeänä.

 

Makeita herkutteluhetkiä!

 

Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

Leivo myös: Mustikkaiset puuromuffinssit ylijäämäpuurosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *