Hae
Ruokaturisti

Linnanmäki taaperon kanssa alle 10 eurolla

 

Me käymme melko usein Linnanmäellä, sillä asumme Helsingissä ja pyrimme aina iltaisin tekemään yhdessä jotain hauskaa. Olemme käyneet tänä kesänä Lintsillä pyörähtämässä jo viisi kertaa. Menemme yleensä heti kun olemme syöneet päivällistä, jolloin meillä jää muutama tuntia aikaa kierrellä ja käydä laitteissa. Voi kuulostaa kalliilta iltaharrastukselta, mutta ei ole! Koska alueelle pääsee ilmaiseksi sisään, ja siellä on taaperolle paljon ilmaislaitteita, selviämme aina alle kymmenellä eurolla.

Tämä jämerä kaivinkone on Joelin lemppari: Euron kolikolla saat kaivella hiekkaa noin kaksi minuuttia.

linnanmäki taaperon kanssa

Miten selviämme 3-vuotiaan taaperomme kanssa Linnanmäestä edullisesti, ja pidämme silti hauskaa muutaman tunnin? Lintsillä riittää katseltavaa ja ihmeltävää, sen lisäksi meidän Lintsi-rutiiniimme kuuluu seuraavat asiat:

 1. Ilmaislaitteet alle 100 cm pituisille: Käymme vain ilmaislaitteissa, koska niissäkin saa ajan ihan liian hyvin kulumaan. Koska 3-vuotias Joel on vielä alle 100 cm, pääsemme ilmaiseksi ”vain” viiteen laitteeseen. Ensi vuonna jo todennäköisesti kahdeksaan.
 2. Kolikolla toimivat laitteet: Joel rakastaa uuden Pellentalon takana sijaitsevaa jättimäistä kaivinkonetta. Eurolla saa kaivella hiekkaa isolla kauhalla noin kahden minuutin ajan. Lisäksi alueella on muita eurolla toimivia äänekkäitä ja värikkäitä härpykkeitä. Muista siis varata kolikoita mukaan!
 3. Matka maan ytimeen -leikkialue: Tämä uudehko leikkialue viihdyttää taaperoa parikymmentä minuuttia. Siellä on erilaisia kiipeilytelineitä, riippusilta ja tunneleita.
 4. Peilikäytävä: Tältä käytävältä löydät entisen Naurutalon peilit. Taapero tykkää ihastella itseään erilaisista vääristävistä peileistä, ja varsinkin päätä suurentava peili jaksaa aina riemastuttaa.
 5. Estradi-esiintymislava: Olemme nähneet ilmaisella ulkoilmalavalla esimerkiksi vatsastapuhuja Sari Aallon, sirkuskoulun esityksen ja osallistuneet tanssikouluun.
 6. Pienet herkut: Emme oikeastaan koskaan syö Linnanmäellä, sillä emme löydä sieltä kaikille sopivaa/mieluista ruokaa. Jokaisella käynnillä syömme kuitenkin aina vohvelit tai popcornia. Taapero rakastaa paukkumaissia, joten ostamme yleensä ison popcornin lähtiessämme ja mutustelemme sitä vielä ratikassa tai autossa. Näin kotimatkakin menee mukavasti.

 

Ilmainen Rumpukaruselli on tälle äidille myös sopivan hurja laite.

Matka maan ytimeen -leikkialue

 

Kävimme eilen illalla päiväkodin jälkeen jälleen kerran Lintsillä. Söimme kotona päivällisen, laitoimme Leonin vaunuihin päikkäreille ja lähdimme poikkeuksellisesti ratikalla kohti Lintsiä. Kuljemme niin paljon autolla, että taaperomme on aivan lumoutunut ratikoista ja busseista. Olimme Lintsillä vasta puoli kuudelta, ja suuntasimme suoraan Derby-radalle. Taaperomme luottaa aina siihen, että iskä voittaa hänelle palkinnon. Tällä kertaa voitto tulikin ekalla kerralla ja selvisimme Derbystä kahdella eurolla vaaleanpunainen yksisarvinen kainalossa.

Raviradalla kannustamassa oma hevonen voittoon

Tämän jälkeen Joel kävi itsekseen ajelemassa ilmaisella Muksupuksu-junalla, joka on hänen lempparinsa. Seuraavaksi vuorossa oli Pienoiskaruselli, jossa Joel pääsi ensimmäistä kertaa koskaan karusellin parhaalle paikalle eli paloauton ohjaamoon. Touhutaaperomme istui niin tyytyväisenä ohjaamassa ilmaista autoaan! Me kävelimme Leonin kanssa hieman ympäriinsä sillä aikaa kun Joel kävi isänsä kanssa Panoraama-näköalatornissa (ilmainen). Sitten päästiinkin omaan suosikkiini, eli Rumpukaruselliin. Menen tähän usein Joelin kanssa, sillä näköalatorni ei ole ihan minun juttuni. Tällä kertaa emme ehtineet ollenkaan Vankkuripyörään, joka on Maailmanpyörän miniatyyriversio. Koska nukkumaanmenoaika alkoi lähestymään, ostimme lähtiessämme popcornrasian mukaan ja mutustelimme sitä ratikassa.

Pienoiskarusellin paras paikka pienelle palomiehelle

Linnanmäkipäivän huipennus ja tyytyväinen touhutaapero

Ihania kesäpäiviä Linnanmäellä!

 

Lue myös: Leikkejä vuoden ikäisen taaperon kanssa

3 kommenttia

 1. Henna | Pölyä Pinnoilla kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä! 🙂 Blogissasi on ihanan positiivinen meininki 🙂

  Terveisiä Maitokahvimedian tiimiltä ♡
  (http://www.maitokahvimedia.com)

  • Sormet suuhun kirjoitti:

   Oi, kiitos <3 Positiivisena ihmisenä olenkin itseäni aina pitänyt 🙂

 2. Arkikotoilua kirjoitti:

  Olipa kiva juttu 🙂 Täytyy pitää mielessä tämä jahka oma kolme kuukautisemme on tarpeeksi iso huvipuistoihin. Jos sitä silloin lähtisi perhereissulle Helsinkiin. Harmi että Särkänniemessä ei vastaavia ilmaislaitteita vaan kaikki maksavat tuhottoman paljon. Saisi kyllä olla. 

  Tällaisia vinkkejä on kiva lukea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *