Hae
Ruokaturisti

Sormiruokailijan porkkana-kana muffinssit

Leonin ehdotonta lempiruokaa on porkkana kaikissa muodoissaan sekä lohi-parsakaalimuffinssit. Meillä oli jääkaapissa parisataa grammaa kanaa, joten päätin yhdistää Leonin lemppari uudessa reseptissä. Raastaessani porkkanaa taikinan sekaan haaveilin hetken, että olisin ollut leipomassa porkkanakakkua. Lopputuloksena oli iloisen väriset PorkKana muffinssit. Leonille maistuivat muffinssit erittäin hyvin, ja tarjoilin lisukkeena maissia, herneitä ja kurkkua. Näistä muffinsseista tuli meille uusi arjen pelastaja lohimuffinssien kaveriksi. Leon syö yleensä kaksi muffinssia kerrallaan ja loput laitan pakastimeen. On niin kätevä napata pari jäistä muffinssia mukaan kun lähdemme keskustaan tai kyläilemään, ja antaa niiden sulaa itsekseen ruoka-aikaan mennessä.

 

Sormiruokailijan Porkkana-kana MUFFINSIT  (10 KPL)

 

 

MITÄ TARVITSET:

  • 200 g kanaa
  • 1 iso porkkana raastettuna
  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 kananmuna
  •  1 rkl kookosöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • Mustapippuria, ripaus kurkumaa ja Provencen yrttiseosta

 

 

VAIHEET:

  1. Kuutioi kanafile tai käytä valmiita suikaleita, ja paista miedolla lämmöllä kypsäksi.
  2. Raasta porkkana hienoksi.
  3. Sekoita kauramaito, kananmuna, ja öljy.
  4. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja mausteet, ja lisää ne nesteiden joukkoon. Sekoita kunnolla.
  5. Sekoita kana ja porkkanaraaste taikinan sekaan.
  6. Laita pari ruokalusikallista taikinaa jokaiseen paperiseen, öljyttyyn muffinssivuokaan.
  7. Paista 20 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.
  8. Anna muffinssien jäähtyä hetki, niin ne irtoavat vuoasta paremmin.

 

Syömään!

 

 

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *