Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Lasten kanssa Radisson Blu Marina Palacen sviitissä – uhka vai mahdollisuus?

Kaupallinen yhteistyö: Radisson Blu Marina Palace

Heinäkuussa koitti poikiemme kesän odotetuin tapahtuma, eli päiväretki Muumimaailmaan. Ajoimme varhain aamulla Helsingistä Naantaliin, ja viihdyimme Muumimaailmassa iltakuuteen asti. Istutimme villit ja väsyneet pojat autoon, ja huristelimme Turkuun. Olimme olleet kaukaa viisaita, ja varanneet huoneen Radisson Blu Marina Palace hotellista, joka on Tripadvisorin mukaan Turun paras hotelli.  Yövyimme viime kesänä samassa hotellissa, joten tiesin miten rentouttava ilta meitä odottaa rankan Muumilaaksopäivän jälkeen. Saimme automme parkkiin hotellin pihaan, ja sisäänkirjautuminen sujui nopeasti. Lisäksi pojat saivat valita aulan isosta aarrearkusta itselleen mieleisen lelun. 4-vuotias Joel otti Frozen rannekeen, ja taaperomme puisen Myyrä-palapelin.

 

Radisson Blu Marina Palacen aulan aarrearkku

Upea kattokruunu ja portaikko

 

Oletin, että yövymme samanlaisessa 22 neliön Superior-huoneessa kuin viime vuonna, jossa oli mahtava näköala Aurajoelle. Kävelimme huoneeseemme Radisson Blu Marina Palacen ylellisen marmorisia käytäviä pitkin, ja yllättäen huoneen numeromme vieressä lukikin ’Suite’. Avasin oven avainkortillamme, ja millainen lukaali oven takana odottikaan! Pojat juoksivat heti kauniisti sisustettuun olohuoneeseen, ja alkoivat kiipeilemään sohvalla katsoakseen ulos ikkunoista. Sviitistä avautui upea näköala Aurajoelle, ja valtavat ikkunat tekivät huoneesta ihanan valoisan. Seuraavaksi pojat huomasivat tuoreen hedelmälautasen pöydällä, joka oli meille tervetulotoivotuksemme hotellilta. Joel alkoi syömään mansikoita, mutta Leon tarrasi heti suklaakonvehtiin ennenkuin ehdin jemmata ne itselleni iltapalaksi.

 

Leon nautiskelee tervetulotoivotuksestaan

 

Joel juoksi heti tarkastamaan löytyykö kylpyhuoneesta kylpyamme. Ja löytyihän sieltä! Upean punaisen design kylpyammeen lisäksi sviitin kylpyhuoneesta löytyi oma sauna. Sauna herätti pojissa jopa enemmän ihastusta kuin kylpyamme, ja lupasimme heille aamusaunan. Sviitimme oli 56 neliötä, ja siinä oli olohuoneen, makuuhuoneen, eteisen ja kylpyhuoneen, ja erillisen vessan lisäksi sauna. Huone oli todella kauniisti sisustettu, ja yksityiskohtiin oli panostettu. Vietimme poikien viimeisen hereilläolo unnin huonetta ihastellen ja leikkien kunnes tuli aika laittaa pojat nukkumaan. Huoneesta löytyi myös Nespresso keitin, jolla sai poikien onneksi tehtyä iltakaakaot.

 

 

Makuuhuoneesta löytyi jättimäinen vuode, jossa pojat kävivät tietysti pomppimassa. Lisäksi huoneessa oli Joelille oma sänky ja Leonille pinnasänky. Nukutimme pojat kahdeksan aikaan. Joel nukahti omaan sänkyynsä, mutta kömpi yöllä meidän väliimme. Nukuimme kolmestaan hyvin suuressa parivuoteessa, ja taaperomme nukkui omassa pinnasängyssään miltei olohuoneen puolella. Leon on tottunut nukkumaan omassa huoneessaan, ja nukkuu aina todella huonosti jos joutuu samaan huoneeseen kanssamme. Huone oli suurien ikkunoidensa ansiosta ihanan valoisa, mutta sen sai yöksi ihan pilkkopimeäksi todella tehokkaiden pimennysverhojen avulla.

 

 

Hotellin alakerroksessa sijaitsee loistava Grill it! ravintola, jossa emme ehtineet tällä vierailulla illallistamaan. Hotellissa oli myös ympäri vuorokauden palveleva huonepalvelu, josta tilaaminen vähän houkutteli kun olimme saaneet pojat nukkumaan. Päätimme sen sijaan laittaa saunan päälle, ja mennä kahdestaan saunomaan Muumimaailman tuskanhiet pois. Ostimme minibaarista saunaoluet, ja ihastelimme saunan näkymiä. Vietimme kahdestaan rauhallisen illan, ja katselimme suuresta taulutelevisiostamme elokuvaa muhkeasta sängystä käsin. Vaikka sviitti lasten kanssa ei ehkä kuulosta ihan parhaalta ajatukselta, se takasi meille ihanan rentouttavan illan poikien nukkuessa.

 

 

Mehuja, smoothieita, erikoiskahveja, ja jopa Virgin Bloody Mary – virvokkeista ei ollut pulaa

 

Nukuimme todella hyvin yön, ja olisin mielelläni nukkunut pidempäänkin. Mutta kun on reissussa kahden pienen ikiliikkujan kanssa, niin turha toivo. Koska olin tutustutunut jo Helsingin Radisson Blu hotellissa heidän Super Breakfast -konseptiinsa, odotin todella paljon aamiaiselta. 4-vuotias Joel vaatii aina, että pääsee itse valitsemaan aamiaisensa. Niinpä vein hänet ensin hakemaan oman ruokansa ja mieheni kokosi Leonille herkkulautasen. Topakka herra pyysi heti kaurapuuroa lakkahillolla. Lisäksi hänen lautaselleen päätyi karjalanpiirakka, pekonia, kananmuna, pari nakkia, juustoa ja suolakurkkuja. Leon söi puuron lisäksi karjalanpiirakka, croisanttia ja tuoreita hedelmiä. Aamiaisella olisi ollut vaikka mitä mehuja, mutta olemme tottuneet juomaan ruokajuomaksi vain vettä tai kauramaitoa. Leon kumosi silti kolme mustikkashottia, ja olisi juonut lisääkin, mutta rajansa kaikella. Jälkiruoaksi pojat saivat silti Muumi-keksejä, joita löytyi erillisestä lasten pöydästä. lapset oli hyvin otettu aamiaisella huomioon, heille löytyi ruokalappuja ja omia astioitakin.

 

Tilauksesta tehty munakas

 

Rakastan syödä aamupalaa ravintoloissa ja hotelleissa, käymme toisinaan Helsingissäkin hotelliaamiaisilla vaikkemme olisi hotellissa yöpyneetkään. Tilasin munakasasemalta itselleni tuoreen munakkaan sipulilla ja paprikalla. Munakas oli aivan täydellisesti paistettu, ja otin sen kylkeen lämminsavustettua lohta, croissantia brien kanssa ja kasviksia. En pidä lainkaan keskeltä vetiseksi jääneistä munakkaista, ja siksi pyydän aina munakkaani ”well done”. Nyt unohdin pyytää, ja munakas oli silti aivan täydellinen. Kirpakka tyrnimarjasmoothie teki myös vaikutuksen, vaikkei se ollutkaan taaperomme mieleen. Aamiaiseni viimeisteli kahvikoneen capuccino ja täydellisen kuohkeat jenkkipannukakut. Lotrasin jälleen kerran oikein kunnolla vaahterasiirapin kanssa, ja pilkoin pannukakkujen kylkeen banaania. Täydellinen lopetus aamiaiselle!

 

Olisipa tällaiset näkymät kotisaunastakin

 

Aamupalan jälkeen tulimme takaisin huoneeseemme, ja pojat katselivat hetken piirrettyjä televisiosta. Koska kello oli vasta puoli kymmenen, ehdimme hyvin lunastamaan lupauksemme pojille, ja kävimme aamusaunassa. Kiireetön aamusauna poikien kanssa kruunasi vierailumme. Kirjauduimme yhdentoista aikaan ulos, ja suuntasimme kävellen Turun Kauppahallia päin. Minulle oli vinkattu, että sieltä saa Turun parhaat sushit. Pojat söivät Kauppahallissa lohikeitot, mieheni sushia ja minä napolilaiseen tapaan leivottua pizzaa. Olipa toimiva konsepti, kun jokainen sai valita mistä syö, olisipa Hietaniemen Kauppahallissakin näin.

 

 

Vaikka me emme juurikaan poistuneet ihanasta sviitistämme, Marina Palace on sijainniltaan aivan loistava. Se on Turun ainoa hotelli, joka sijaitsee aivan Aurajoen varrella, ja vieressä on ihania ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Hotellin alakerrassa on Grill It -ravintola, jossa olisimme illastaneet ellemme olisi syöneet Muumimaailmassa. Hotellilta kävelee muutamassa minuutissa Turun kauppatorille,

 

Kiitos Radisson Blu Marina Palace, nähdään taas ensi kesänä!

 

Kaupallinen yhteistyö: Radisson Blu Marina Palace

2 kommenttia

  1. katri/Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

    Tuo on kyllä ihana hotelli ja lapset otetaan upeasti huomioon! <3

    Itse asutaan Turussa niin harvemmin täällä hotellissa yövytään, mutta olen käynyt tuolla kokouksissa ja mahtavat tarjoilut ollut 🙂 Niin ja häissäkin olen ollut. Monipuolinen hotelli siis 😀

    Me tykätään matkoilla sviiteistä, sillä ne ovat kivan isoja lapsen kanssa matkustaessa. Mahtuu liikkumaan paremmin ja lapsen saa vähän sivummalle nukkumaan.

    https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *