Hae
Ruokaturisti

Mitä ohjelmaa lasten synttäreille jos onginta ei nappaa?

Juhlimme viikonloppuna esikoisemme 4-vuotis synttäreitä. Pidimme lauantaina Joelin ensimmäiset kaverisynttärit, ja hän kutsui 12 kaveriaan päiväkodista ja muskarista. Pidimme lauantain juhlat viereisessä leikkipuistossa, eli tilaa riitti hyvin temmellykselle. En ollut aiemmin ollut lasten kaverisynttäreillä, sillä olen aina lähettänyt mieheni Joelin mukaan. Juhlien ohjelmaa miettiessäni tosin toivoin, että olisin osallistunut edes yhdille kaverisynttäreille. Googlettelin juhlia ennen lasten synttäreiden ohjelmaa, ja yksi yhteinen tekijä kaikissa vinkeissä oli onginta. Mieheni kuitenkin sanoi, ettei se ole ollut millään juhlilla mitenkään kovin kiva numero, jokainen vain vuorollaan onkii mekaanisesti kaverilahjan sisältävän pussukan.

 

 

Mitä ohjelmaa lasten synttäreille?

Lasten kaverisynttäreillä energia- ja melutaso nousee usein uskomattoman korkeaksi, ja siksi heille on hyvä järjestää ohjattua ohjelmaa vapaamuotoisen leikin lisäksi. Tämän lapset ovat ilmeisesti itse myös sisäistäneet, sillä yksi 4-vuotias tyttö tuli melko alussa kysymään mieheltäni ”Onko täällä jotain ohjelmaa?”.  Onginta on usein yksi ohjelmanumero, sillä se on hyvä tapa antaa kaverilahjat osallistujille. Me päädyimme aarteenetsintään, jonka toteutimme niin, että vihjeet johdattivat vieraat rastien kautta aarteen eli kaverilahjojen luo. Mieheni luki Muumikirjasta päästä keksimiään vihjeitä, jotka johdattivat lapset seuraavalle ennakkoon merkitylle rastille. Viimeisella rastilla aarteenmetsästäjiä odotti aarrearkku (pahvilaatikko) josta jokainen sai ottaa itselleen oman lahjapussukan. Lapset tykkäsivät aarteen metsästyksestä kovasti, eikä noin pienille vihjeiden tai suunnittelun tarvitse olla ihan huippuluokkaa.

 

Joelin 4-vuotis synttäreiden viitteellinen aikataulu:

  • 16.00 Juhlavieraat saapuvat, lahjojen ihastelua yhdessä
  • 16.20 Synttäritarjoiluista nauttiminen, aloittaen suolaisista
  • 16.30 Kynttilöiden puhallus ja kakun syönti
  • 17.00 Aarteenetsintä
  • 17.20 Jokaiselle oman ilmapalloeläimen teko

 

 

Kun aarteenmetsästys oli ohitse, lapset mutustelivat tyytyväisinä saamiaan Muumi-herkkuja. Kun ensimmöiset vieraat tekivät lähtöään, mieheni alkoi tekemään lapsille ilmapalloeläimiä. Hän kävi viikkoa ennen juhlia ostamassa Pilailupuodista pitkiä ilmapalloja ja pumpun, ja opetteli netistä miten ilmapalloeläimiä tehdään. Kannattaa kokeilla, se ei ilmeisesti ole kovin vaikeaa ja lapset rakastavat ilmapalloeläimiä. Tämä oli hyvä ohjelmanumero, sillä lapset katselivat kun ilmapalloja tehtiin. He saivat itse valita värin ja ottavatko koiran, apinan vai miekan.

 

Mitä kaverilahjaksi?

Toinen mikä tuotti päänvaivaa oli kaverilahjan valinta. En halunnut antaa Joelin ystäville muovikrääsää, jolloin vaihtoehdot jäivät todella vähiin, ainakin tällä mielikuvituksella. Päädyin lopulta jemmaamaan söpöihin paperipusseihin Moomin Xylitol-pastillirasian, rasiallinen Muumi-rusinoita ja Tigerista pienen värikynäsetin, jonka kannessa on teroitin. Täydellinen piirustussetti ravintolaan tai reissuun!

 

Mitä teillä on tapana leikkiä synttäreillä?

 

Lue myös: Leonin 1-vuotissynttärit: Vauvasta taaperoksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *