Hae
Ruokaturisti

Taapero keittiössä: Lapsellisen helppo mansikkasuklaakääretorttu

Tykkäämme tehdä ruokaa, ja kokkaamme melkein joka päivä yhdessä. Taaperomme Joel on hyvin innokas auttamaan keittiössä, ja on keittiössä aina kun joku alkaa tekemään ruokaa. On todella kiva, että hän on jo 3-vuotiaana niin kiinnostunut ruoanlaitosta ja olemme halunneet myös kannustaa häntä siihen antamalla hänelle omia puuhia tehtäväkseen. Nyt kun päiväkoti on heinäkuun lomalla, olemme ehtineet tekemään yhdessä vaikka mitä herkkuja.
 

Taaperon valtaistuin: Suomen Voimistelutuotteen Pikkuapulainen 

Joel halusi leipoa kakun viime viikolla kun Leonin kummitäti oli tulossa meille kylään. Koska mansikkasesonki on kuumimmillaan, ainoa kriteerimme oli, että kakkuun mahtuisi paljon mansikoita. Päätimme pyöräyttää klassisen kääretortun, koska se on lapsellisen helppo tehdä. Kääretortussa on monta vaihetta, joissa taapero osaa oikeastikin auttaa. Joel sai auttaa pohjan kanssa vatkaamalla munat ja sokerin vaahdoksi avustuksellani. Lisäksi hän levitti suklaamoussen sokerikakkupohjalle, ja asetteli mansikat kääretortun väliin. Joel myös levitti kermavaahdon rullaksi käärimäni kääretortun päälle ja koristeli sen täysin oman designinsa mukaan mansikoilla. 

 

Mansikkasuklaakääretorttu
 

Lopputulos, jonka ihailuun Leon sai mansikoiden ja vesimelonin ohella tyytyä
 

Mitä tarvitset:

– Sokerikakkupohja:
     – 4 kananmunaa
     – 1, 5 dl sokeria
     – 1 dl vehnäjauhoja
     – 0,75 dl perunajauhoja
     – 1 tl leivinjauhetta
– Suklaamousse:
     – 2 dl vispikermaa
     – 80 g suklaata
     – 80 g tuorejuustoa
– 500 g tuoreita mansikoita
– 2 dl kermaa koristeluun

Vaiheet:

1. Tee sokerikakkupohja pellille. Anna taaperon vatkata munat ja sokeri, jatka itse kunnes paksua vaahtoa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Suosittelen siivilän käyttöä. Kaada taikina varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja toisen leivinpaperin päälle, johon olet ripotellut hieman sokeria, niin saat sen helposti irti leivinpaperista.
 

Sulatin suklaan sous vide -keittimemme avulla, vesihaude käy hyvin mutta on tämä kyllä niin kätevä

2. Valmista suklaamousse tummasta tai maitosuklaasta makusi mukaan. Tekisin itse moussen jo valmiiksi ennen yhteistä leivontahetkeä.
– Vatkaa vispikerma (2 dl) vaahdoksi.
– Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä.
– Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon sulanut suklaa.
– Sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos vatkaimella rauhallisesti sekoittaen.
 

Olisin voinut syödä koko suklaamoussen vain dippaamalla mansikoita siihen
 

3. Kun kakkupohja on jäähtynyt, levitä suklaamousse tasaisesti sen päälle. Levitimme yhdessä suklaamoussen kakkupohjan päälle, varmistin vain ettei mene kauheasti yli. Taapero sai myös nuolla suklaamoussekulhon. Hän asetteli aikansa mansikoita suklaamoussen päälle, mutta on niin tarkka työnjäljestään (äärimmäisen hidas), että autoin häntä hiukan. 
 

4. Kääri kääretorttu rullalle. Lähde käärimään siitä päästä missä on enemmän täytettä. Jos taaperosi on vaatinut, että mansikoita on aivan joka kohdassa kääretorttua, muutama saattaa pursuta yli kun käärit torttua rullalle. Mutta ei hätää, voit syödä ne itse vaivihkaa. 
 

5. Kuorruta kääretorttu esimerkiksi kermavaahdolla. Tämän vaiheen taapero osasi hyvin hoitaa, tasoittelin vain kerman lopuksi. Olin viipaloinut mansikoita koristeluun valmiiksi, ajatuksenani tehdä niistä jotain kuvioita kääretortun päälle. Touhutaaperolla oli kuitenkin ihan omat, selvät sävelensä ja hän teki kääretortun päälle mansikkaraidan. 
 

Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *