Hae
Ruokaturisti

Koronavirus Thaimaassa – ’Miksi menette lasten kanssa?’

Kerroin vuoden alussa, että olemme lähdössä maaliskuussa pariksi viikoksi Thaimaahan. Nyt viime aikoina olen saanut lukijoilta ja tuttavilta kyselyitä, että uskallammeko tosiaan matkustaa Thaimaahan vaikka koronavirus jyllää Aasiassa. Eikö etenkin 2- ja 4-vuotiaan vieminen ns. riskialueelle ole edesvastuutonta? Osa on päivitellyt, että Thaimaassa terveydenhuolto ei ole kovin kehittynyttä emmekä saa kovin hyvää hoitoa, jos pääsisimme altistumaan koronavirukselle. Itse en ole tilanteesta huolissani, enkä aivan ymmärrä muiden pohdintoja. Mutta pitäisikö olla?

 

Olemme ottaneet lapsille influenssarokotukset kotisuomea varten ja A- ja B-hepatiittirokotukset tulevaa reissua varten. Miksi en siis ole niin huolissani koronatartunnasta, että peruuttaisin perheemme matkan? Iltasanomissa juuri kerrottiin, että pelko koronaviruksesta on vaikuttanut alkuvuoden matkamyyntiin. Koronavirus lähti liikkeelle Aasiasta, mutta on lyhyessä ajassa levinnyt Eurooppaankin. Pohjoisen Italian hurjan tilanteen valossa, matkustan turvallisemmin mielin Thaimaahan kuin Italiaan.

 

 

Koronavirus Thaimaassa

Luin kuitenkin varmuudeksi vielä mitä Ulkoministeriö, WHO, THL ja muut lähteet sanovat Thaimaahan matkustamisesta. THL:n mukaan Thaimaa ei ole epidemia-aluetta, eikä siellä esiinny laajempia tartuntaketjuja. Maailman terveysjärjestö WHO ei suosittele erityisiä toimia matkailijoille eikä rajoituksia matkustamiseen muun kuin Manner-Kiinan osalta. Euroopassa tartuntoja on tällä hetkellä todettu 180 kappaletta, joista yksi on Suomessa. Thaimaassa tartuntoja on todettu 33, joka e maan väkilukuun suhteutettuna tosiaan kuulosta kovin paljolta.  Aiomme siis lähteä reissuun turvallisin mielin, ja noudattaa yhtä hyvää käsihygieniaa kuin matkoillamme yleensäkin. THL on julkaissut sivuillaan ohjeita matkailijoille, miten koronavirukselta voi suojautua. Lisäksi tiedämme oireet, joten osaamme tarkkailla niitä ja hakeutua ajoissa hoitoon.

 

Peruisitko itse lomasi?

 

Lue myös: Mitä pakkaan lapsille lomalle tropiikkiin

 

 

7 kommenttia

 1. Miia kirjoitti:

  https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-specified-countries-and-areas/covid-19-specified-countries-and-areas-with-implications-for-returning-travellers-or-visitors-arriving-in-the-uk

  Meidän yrityksessä on kielletty työmatkustamasta näihin riskimaihin joihin Thaimaa myös kuuluu. Joten sillä ymmärrän ihmisten huolen. Virus leviää nyt voimakkaasti ja varmasti muuntautuu koko ajan. Jokainen tekee kuitenkin ratkaisunsa itse. Sormet ristiin että säästytte kaikilta pöpöiltä.

 2. Marja uusitupa kirjoitti:

  En ole huolissani, koska poikani on lähdössä Thaimaaahan myöskin maaliskuun alussa.

 3. Helena kirjoitti:

  Hei, joko olette reissussa vai juuri lähdössä? Meillä (2+3) lähtö ekaa kertaa Thaimaahan 14.3. Vielä olen turvallisin mielin lähdössä, vaikka nyt alkoikin mietityttää esim. italialaisten turistien määrä Thaimaassa. Meillä on suorat Finnairin lennot, joista olen kiitollinen.

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Reissussa ollaan! Täällä ihan rauhallista Koronan näkökulmasta, kun lueskelee Hesaria niin tuntuu että Suomessa viirus on enemmän tapetilla. Toivottavasti antavat meidän lentää takaisin Helsinkiin 🙂

 4. Anna kirjoitti:

  Millainen lämpö teidän reissussa oli? Meillä tuleva Kreikan matka vaihtui nyt ensi vuoden maaliskuulle Thaimaan matkaan ja kohteena Cape Panwa. Nyt aloin pohtimaan onko liian kuumaa kuitenkin maaliskuussa ?

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Moi! Musta ei ollut yhtään liian kuuma, rannalla oli kiva tuulenvire joka viilensi. Phuketissa oli n. 28 astetta päivittäin, ja hyvin pojatkin jaksoivat riehua eli eivät olleet läkähtyneitä 🙂 Ihana reissu teillä varmasti tulossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *