Hae
Nina ja minit

Mitä grillata – Testaa liekkipiiras eli Flammkuchen grillissä

Grillikesä on vasta aluillaan ja moni miettii jo kuumeisesti mitä grillata.  Vietimme viime viikonlopun mökillä ja muistimme onneksi ihanan liekkipiiraan eli flammkuchenin olemassaolon. Olemme toisinaan tehneet tätä Alsacen maakunnan perinneruokaa kotona uunissa pizzakiven päällä, mutta grillissä siitä tulee juuri sellainen millaiseksi se on tarkoitettu. Tässä reseptissä pohja on ihanan rapea, eikä siinä ole lainkaan hiivaa. Alkuperäisessä flammkuchenissa kylmäsavulohen tilalla on pekonia, joten suosittelen kokeilemaan silläkin ja jättämään tässä tapauksessa kaprikset pois. Jos perinteinen grilliruoka ei innosta, kannattaa kokeilla siis kokeilla flammkuchenia!

 

Flammkuchen grillissä (6 pizzaa)

 

 

Mitä tarvitset:

Pohja:

  • 3 dl 00-pizzajauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

 

Pohjat odottelemassa grilliin pääsyä

 

Täytteet:

  • 250 g créme fraîchea tai smetanaa
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 1 kapris-purkki (35 g)

 

 

 

Vaiheet:

  1. Tee taikina juuri ennen kuin alat grillailemaan, tämän taikinan ei tarvitse kohota.
  2. Vaivaa vesi ja suola jauhoihin, ja lisää melko loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja kaulitse jokainen taikinapallo pyöreäksi pizzapohjaksi.
  4. Laita pizzapohjat lautaselle pinoon, niin että jokaisen välissä on leivinpaperia jotta ne eivät tartu toisiinsa.
  5. Paista pizzapohjaa grillissä pizzakivellä muutama minuutti, ja käännä toisin päin.
  6. Levitä créme fraiche paistetulle puolelle, ja asettele lohi, punasipulit ja kaprikset päälle.
  7. Paista vielä pari minuuttia ja ota pois grillistä.
  8. Laita seuraava pizzapohja grilliin ja toista vaiheet 3-6 kunnes kaikki mökkeilijät ovat saaneet pizzansa.

 

Mietitko mitä grillata? Miten olisi flammkuchen?

 

Pst. Flammkuchen kannattaa syödä heti kuumana, joten sopikaa jo etukäteen että jokainen syö omansa heti sen grillistä tultua. Itse lisään tässä vaiheessa vielä omaani lisää créme fraîchea, nam!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokeile grillata myös uuniperunaa: Se parempi uuniperuna kylmäsavulohi-mascarponetäytteellä

Lue myös: K-Ruoka-sivun grillausvinkit kesälle 2020

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *