Hae
Ruokaturisti

Myin taaperon päiväuniajat työnantajalleni

Olen ollut nyt vanhempainvapaalla 1,5 vuotta. Aika on mennyt kotona Leonin kanssa todella nopeasti, enkä ole kaivannut yhtään takaisin toimistolle. Vietän työssäni kahdeksan tuntia päivässä koneella, ja selkeästi olen kuitenkin kaivannut läppärillä istumista, sillä hakeuduin bloggaamaan. Olen koko äitiysloman ajan käyttänyt Leonin päiväuniajat blogin kirjoittamiseen, ja siivoiluun. En ole koskaan istunut koneella Leonin ollessa hereillä, sillä Leon on niin vilkas ettei siitä tulisi yhtään mitään. Nyt lupauduin auttamaan töissä yhdessä projektissa n. 15 tuntia viikossa, joka siis tarkoittaa, että taaperon päiväuniajat on myyty työnantajalleni ainakin helmikuun ajan.

 

 

Projektissa jossa auttelen, on meiltä muitakin ihmisiä mukana joten pystyn hyvin tekemään oman osani taustalla. Projektin luonne mahdollistaa onneksi sen, että pystyn tekemään töitä kotonani, mihin aikaan tahansa. Nyt ehdin tosin syventymään blogiini vasta iltaisin kun lapset ovat menneet nukkumaan. Olin aivan varma, että koska olen ollut niin kauan töistä pois, en osaisi enää mitään tai ainakin aivoni olisivat jotenkin sulaneet vauvavuoden jäljiltä. Olen nyt tehnyt töitä viikon verran, ja tuntuu kuin en olisi ollut päivääkään pois töistä. Tosin olin unohtanut kaikki salasanani, ja jouduin resetoimaan ne, mutta niinhän käy melkein jokaisen loman jälkeen.

 

Voin tehdä töitä vaikka sängyssä, tämä kuva tosin työmatkalta pari vuotta sitten

 

On ollut kiva päästä taas ajattelemaan jotain muutakin kuin Leonin päivärytmejä, ja uskon että tämä lyhyt osa-aikainen työpätkä helpottaa töihinpaluuta. Olen sopinut, että palaan toukokuun alussa kokopäiväisesti töihin. Onneksi mieheni jää töistä Leonin kanssa syyskuuhun asti kotiin, niin ei tarvitse vielä miettiä miten pikkuiseni pärjää päiväkodissa. Ja onneksi minulla on vielä kolme kuukautta aikaa viettää pienen, ihanan taaperoni kanssa. On mahtava seurata, kun hän oppii joka viikko jotain uutta.

 

Lue myös: Töihinpaluu odottaa, mutta kuinka kauan.

 

Oletko tehnyt töitä vanhempainvapaalla?

2 kommenttia

  1. Tinde kirjoitti:

    Hahhaa sama! Pojan päikkärit paiskitaan töitä. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *