Hae
Ruokaturisti

Mehevän juustoiset cannelonit kasvistäytteellä

Rakastan uunissa tehtyä juustoisia pastaruokia, mutta kukapa ei? Ehdoton lempparini on linssilasagne, ja nämä cannelonit kasvistäytteellä tulevat hyvänä kakkosena. Tein canneloneja tällä aivan samalla reseptillä joskus 10 vuotta sitten jauhelihalla kun vielä söin lihaa. Nyt kun kauppoihin on tullut niin paljon erilaisia kasvisjauhelihoja, niin päätin elvyttää vanhan lempparireseptini ja tehdä siitä kasvisversion. Käytin tällä kertaa Poutun Muu-kasvijauhista, ja olin todella tyytyväinen cannelonien makuun. Canneloneja on myös kiva täyttää lasten kanssa, kunhan vaan varaa touhuun tarpeeksi aikaa.

 

Cannelonit kasvistäytteellä

 

 

Mitä tarvitset:

  • Canneloni-putkia sen verran että valitsemasi vuoan pohja tulee täyteen
  • 300 grammaa valitsemaasi kasvisjauhelihaa (esim. Muu tai Next Level)
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 0,5 tl oreganoa
  • Ripaus mustapippuria
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 500 g paseerattua tomaattia tai valmiskastike
  • 1 dl vettä
  • 200 grammaa mozzarellaraastetta

 

Vaiheet:

  1. Kuullota pieneksi silputut sipulit ja valkosipuli.
  2. Lisää pannulle valitsemasi kasvisjauhis ja mausteet, ja valmista pannulla ohjeen mukaan.
  3. Täytä putket ”jauhelihaseoksella” pikkulusikan avulla ja asettele vuoan pohjalle.
  4. Tee tomaattikasti sekoittamalla kulhossa kaurakerma, vesi ja paseerattu tomaatti.
  5. Kaada tomaattikastike putkien päälle ja tasoita.
  6. Kuorruta cannelonit juustoraasteella.
  7. Paista canneloneja 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
  8. Anna cannelonien jäähtyä hetki ja tarjoile vihersalaatin kera.

 

Muu-kasvisjauhis pannulla kypsentämättömänä

 

Hyvää ruokahalua!

 

Cannelonit kasvistäytteellä

 

Loihdi jälkiruoaksi: Italialaiseen tapaan tehty tiramisu – Jälkiruokien aatelistoa

 

2 kommenttia

  1. colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

    Nam, näyttää aivan älyttömän herkullisilta!
    Oon joskus tehnyt samantapaisia, mutta en nyt kuollaksenikaan muista miksi en ole uudelleen tehnyt vaikka niistä tuli tosi hyviä. Tämä sai kyllä niin veden kielelle, että pakko on kokeilla näitä ensi viikolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *