Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Päivä Muumimaailmassa – kesän odotetuin seikkailu

Kaupallinen yhteistyö: Muumimaailma

Päivä Muumimaailmassa on poikien kesän ehdoton kohokohta ja vietimme jälleen ihanan, taianomaisen päivän Muumilaaksossa viime viikolla. Olemme käyneet siellä seikkailemassa joka kesä, toisinaan jopa kaksi kertaa. Joel on ihan taaperosta ollut suuri muumifani, sillä veimme hänet ensimmäistä kertaa Muumimaailmaan 1, 5 -vuotiaana. Muumimaailman lempeät hahmot veivät Joelin sydämen ensihalauksella. Pikkuveli pääsi mukaan jo vauvana, tosin hän nukkui sikeästi koko vierailun ajan vaunuissaan.

 

 

päivä muumimaailmassa

 

Lähdimme Turusta kohta Naantalia niin, että ehdimme perille heti klo 10 kun Muumimaailma aukesi. Kävimme ensin avaamassa päivän Pikku Myyn aamujumpalla. Tämän jälkeen tutkimme Luontopolun Niiskun verstaineen ja kastelimme Hemulin kukkapenkkiä. Seuraava etappi oli Hosulin oivallus -esitys Pikku Estradilla. Lounasta söimme uudistuneessa Mamman keittiössä.

 

 

Vietimme Muumimaailmassa yhteensä 5 tuntia, ja pojat olisivat mielellään jääneet pidemmäksikin aikaa. Poikien ehdotonta lempipuuhaa on edelleen Muumilaakson asukkaiden halailu. 3-vuotiaan lempihahmo on Nipsu ja Nipsulle esiteltiinkin innokkaasti viime vuoden reissulta hankittua Nipsu-pehmolelua. Yllätyksekseni 6-vuotiaamme pyysi itse, että otan hänestä halikuvat kaikkien hahmojen kanssa. Jopa Haisulia oli halittava, vaikkei Haisuli taida haleista välittääkään. On ihanaa miten hahmoilla on aina aikaa pysähtyä halimaan pieniä, ja myös poseeraamaan vanhempia varten.

 

Teatteri Emman eturivissä

Pojat juoksivat koko aamupäivän niin innoissaan paikasta toiseen, että välillä huoletti helteellä heidän jaksamisensa. Teatteri Emma on loistava paikka rauhoittua hetken ajan ja nauttia popcornia tai hattaraa välipalaksi. Tänä kesänä näytelmänä oli Muumipeikko ja hukattu helmi, jossa seikkaili myös hurja kalmari.

 

Uutta Muumimaailmassa

 

Muumimaailma uudistuu joka kesä, ja tämän vuoden selkeästi suosituin uudistus oli Hemulin kukkapenkki. Pienet puutarhurit jonottivat tomerina täyttämään kastelukannujaan. Kun kannu oli täynnä, vesi kaadettiin kukkaruukkuun jolloin yksi kukista lähti kasvamaan täyteen kukkaansa hurjaa vauhtia. Leon kastelu jokaisen ruukun nähdäkseen kaikki kukat. Olisipa puutarhan hoito yhtä helppoa Muumimaailman ulkopuolellakin!

 

Uusi Noidan talo löytyy Satupolun varrelta, Hattivattien luolan jälkeen. 3-vuotiaamme hieman hermoili etukäteen Noidan tapaamista, muttei ollut moksiskaan talolle päästyämme. Talo oli todella jännittävästi ja yksityiskohtaisesti sisustettu – siellä riitti pienille tutkittavaa ja ihmeteltävää.

 

Muumimaailman ravintolat

 

Niiskun verstaan uusi kahvila


Muumilaaksossa ei tunnetusti ole huolia tai murheita, joten suurin päätös on se missä syödään lounasta ja välipalaa. Saaren pieneen kokoon nähden Muumimaailmasta löytyy todella paljon ravintoloita ja kioskeja, mikä onkin todella tärkeää pienten lasten kanssa seikkaillessa. Muumimaailman ravintolat on kaikki hauskasti teemoitettu ja mielestäni melko kohtuuhintaisia huvipuistojen hintatasoon nöhden. Lue täältä lisää Muumimaailman ravintoloista.

 

MIKÄ ON MUUMIMAAILMASSA PARASTA?

 

Lue myös: Muumimaailman syksy – Tuttuja haleja ja uusia taikoja

 

Kaupallinen yhteistyö: Muumimaailma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *