Hae
Ruokaturisti

Taaperon lempivaatemerkit

*Sisältää mainoslinkkejä

Toivepostauksena ajattelin kertoa teille vähän Leonin lempivaatteista. Leon on perheen kuopuksena perinyt jonkin verran isoveljensä vanhoja vaatteita, ja havahduin siihen että olen hankkinut hänelle uutena melkein ainoastaan mustavalkoisia vaatteita. Niitä on nimittäin todella helppo yhdistellä Leonin jo olemassa olevien vaatteiden kanssa. Jotkut ovat sitä mieltä, että etenkin musta on liian synkkä väri lapsille, mutta en ole koskaan ollut värien suhteen rajoittunut. Kummallakin pojallamme on aina ollut myös ns. tyttöjen värejä, ja esikoisemme nukkuu pinkissä Ryhmä Hau -yömekossaan tyytyväisenä.

 

Leonin talvivaatekerta saatu bloginäkyvyyttä vastaan

 

Arvostan lastenvaatteissa kotimaisuuden lisäksi ekologisuutta ja eettisyyttä. Ostan mahdollisuuksien mukaan pelkästään luomupuuvillaa, ja mielellään Euroopassa valmistettuna. Minua kiinnostaa toki myös puuvillan laatu, ja vaatteen pesun kestävyys. En haluaisi ostaa vaatteita, jotka eivät kestä kierrätystä Joelilta Leonille. Olemme hankkineen kaikki poikien ulkoiluvaatteet Reimalta, ja olen ollut varsinkin haalareihin todella tyytyväinen. Koska Joel on Leonia vain 2 vuotta vanhempi, niin kaikki Joelin ulkovaatteet ovat tähän asti säilyneet todella hyvinä myös Leonille. Reimalla on talven alennusmyyntien loppukiri juuri nyt, ja suuresta osasta valikoimaa saa 50 % alennusta. Meillä on kummallakin pojalla Reiman karhuhaalari, Reiman kypäräpipot ja hanskat. Esikoisella on kevääksi superhienot  Patter-kengät, jotka Leon perii parin vuoden päästä.

 

Hiccan mustavalkoinen tyyli

 

Hicca on uusi suomalainen vaatemerkki, joiden mallistoissa musta, valkoinen ja keltainen leikkivät nätisti yhdessä. Pääsimme Leonin kanssa testailemaan heidän luomupuuvillaisia vauvanvaatteitaan ensimmäisen malliston ilmestyttyä,, ja muurahaishousuista tuli meidän lempparit. Olemme jälkeenpäin tilanneet myös ihanan mustavalkoisen pilkullisen yökkärin, hienon kolmio-haalarin ja mustapohjaiset muurahaishousut. Olen ollut todella tyytyväinen Hiccan laatuun, musta ei haalistu eikä siihen tule haitua. Hicca on myynnissä ainoastaan Weecosilla, ja heillä on kaikki tuotteet nyt puoleen hintaan.

 

Pikku pupuseni (huppari Arksie, housut Hicca)

 

Tykkään lastenvaatteissa leikkisyydestä, eläinjutuista ja graafisista kuvioista. Yksi leikkisä merkki on helsinkiläinen Arksie, jonka vaatteita löytyy myös Weecosista. Heillä on aivan ihania luomupuuvillaisia eläinteemaisia jumpsuitteja ja huppareita, joita hypistelin jo viime kevään Lapsimessuilla. Leon on aivan mielettömän suloinen hupparissaan, ja pikku pupulle satelee kohteliaisuuksia ihan tuntemattomilta kun olemme liikenteessä.  Huppari on ihanan pehmoinen, ja siihen on helppo yhdistää oikeastaan minkä tahansa väriset housut.

 

Vaikka suosinkin suomalaisia lastenvaatemerkkejä, ruotsalaisista lastenvaateketjuista tulee myös joskus ostettua jotain. Pidämme esimerkiksi Polarn o Pyret’n vaatteista, ja moni niistä on kestänyt hyvin Joelilta Leonille.  Ainot sukat jotka meidän vilkkailla pojilla pysyy jalassa eivätkä nukkaannu on PoP:n perussukat, joten niitä lähtee meillä aina mukaan joka tilaukseen. Tein juuri toissapäivänä isomman sukkatilauksen suoraan liikkeeseen (ja säästin toimituskulut).

 

Lindexin laventelinsininen sopii Leonin silmiin

 

Tykkäämme myös  Lindexin söpöistä lastenvaatteista, etenkin heidän eläinkuvioisista ihanuuksistaan. Lindexillä on Sustainable Choice -mallisto, jonka tuotteet on tehty luomupuuvillasta. Kumpikin poikamme on melko hoikka, ja Lindexiltä löytyy heille housuja, jotka pysyvät päällä. Kaikki lasten ulkovaatteet -ja asuteet näyttävät olevan tämän viikonlopun puoleen hintaan. Lisäksi saat  Lindexiltä  20-21.1 vielä 10% alennuksen koodilla 10off190.

Viimeisin ostokseni Joelille on musta Mini Rodinin Pico-takki kevääksi. Sen bongasin eilen Facebookin alueellisesta kierrätysryhmästä, ja ehdin ensiksi. Leonille uusin ostos taitaa olla joulun alla tilaamani Hiccan mustat muurahaislegginsit ja mustavalkoinen kolmiohaalari. Nyt kun huomasin nuo Hiccan  -50% alet, niin voi olla että jotain joutuu jo tilaamaan, vaikka olin ajatellut ajoittaa seuraavat lastenvaateostokseni vasta huhtikuun Lapsimessuille.

 

Mitä sinä arvostat lastenvaatteissa?

 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Oi ihana postaus. Samanlainen arvomaailma vaatteiden suhteen. Käytetynä suosin myös papua, minirodinia ja noshia. ?

    • sormetsuuhun kirjoitti:

      Noshin unohdinkin kokonaan, esikoisella oli sitä tosi paljon mutta jostain syystä Leonilla ei. Ehkä etsin alitajuisesti kuopukselle uusia merkkejä, mutta pitääkin katsoa mitä Noshilta on ilmestynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *