Hae
Ruokaturisti

Lasten välipalat – 5 maistuvaa vinkkiä

Noudatamme säännöllistä ateriarytmiä, johon kuuluu välipala aina päiväunien jälkeen. Tai siis lapsemme noudattavat, itse syömme iltapalaakin välillä vasta kymmenen aikaan illalla. Joel ja Leon saavat normaalisti välipalansa päiväkodissa arkisin, ja nyt vasta huomaan kuinka hankalaa päivittäisten välipalojen keksiminen on kun pojat eivät ole käyneet päiväkodissa. Lasten välipalat vaativat vähän miettimistä, kun ei haluaisi joka päivä antaa heille murokulhoa eteen. Listasin tähän teillekin meidän viisi luottovälipalaamme, joista jokin maistuu aina takuuvarmasti pojillemme.

 

 

lasten top 5 välipalat

 

1. Munakas pannulla tai mikrossa – Teen usein pojille munakkaan, johon tulee kananmunan lisäksi loraus kauramaitoa, ripaus pippuria ja jokin täyte. Nopeaan mikromunakkaaseen saa helposti upotettua avokadoa, häyrytettyjä kasviksia tai vaikkapa lohta, kun taas pannulla paistetun munakkaan tarjoan usein sellaisenaan kookosöljyssä miedolla lämmöllä paistettuna.

 

2. 80-luvun suosikkijälkiruoka hedelmäsalaatti maistuu pojille aina. Unohdan usein hedelmäsalaatin olemassaolon ja nakkaan hedelmät blenderiin. On kuitenkin hyvä syödä hedelmät välillä smoothiena juomisen sijaan. Kunhan jääkaapista löytyy kolmea eri hedelmää, niin saat loihdittua kelvon hedelmäsalaatin. Ja lapset tykkäävät kun hedelmät on valmiiksi pilkottu. Tänään aion tehdä hedelmäsalaatin välipalaksi, johon tulee banaania, päärynää, vesimelonia ja pensasmustikoita. Nam!

 

 

3. Ylijäämäpuurosta tehdyt mustikkamuffinssit – Välillä kuopuksellemme ei maistu puuro lainkaan. Tälläisinä päivinä säästän syömättä jääneen aamupuuron, ja taion siitä näitä mustikkaisia puuromuffinsseja. Nämä vegaaniset mustikkamuffinssit maistuvat varmasti paremmalta kuin puuro!

 

4.  Maustamaton jugurtti marjoilla – Joel syö kreikkalaisen jugurttinsa saksanpähkinöillä ja hunajalla, mutta Leon syö jugurttinsa usein ihan sellaisenaan tai jäisten mustikoiden tai mustaherukoiden kanssa.Välillä pilkon sekaan banaania, ja kesällä tuoreita marjoja. Emme ole antaneet pojille sokerilla maustettuja jugurtteja, sillä Valion turkkilainen luomujugurtti on mukavan pehmeän makuinen ja maistuu sellaisenaankin.

 

5. Erilaiset itsetehdyt smoothiet – Smoothiet ovat siitä mahtavia, että niihin saa upotettua ne ehkä jo parhaat päivänsä nähneet hedelmät. Yksi suosikeistamme on avokadoa ja pähkinää sisältävä Taaperon tehosmoothie.

 

 

 

Mitkä on teidän perheen luottovälipaloja?

 

Kokkaa myös Sormet suuhun-blogini suosituin resepti: Vauvan banaaniletut

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *